ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Δημοσκόπηση για το Δήμο Αθηναίων στο παρά πέντε του δευτέρου γύρου


Εκπλήξεις στην έρευνα κοινής γνώμης

Ανατροπή και προβάδισμα στον Χάρη Δούκα δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls για λογαριασμό του καναλιού Kontra. Στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο την Κυριακή», το 52,8% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» τον Χάρη Δούκα, ενώ το τον Κώστα Μπακογιάννη απάντησε το 37,9%. «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ», απάντησε το 9,3%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν και για το debate μεταξύ των δύο «μονομάχων» της με το 40,1% να απαντά ότι δεν το παρακολούθησε, το 28,2% να θεωρεί ότι «νίκησε» ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το 26,8% να λέει ότι «νίκησε» ο Χάρης Δούκας.

Με την αποχή στον πρώτο γύρο να τρομάζει, σε ερώτηση για το αν θα συμμετάσχουν οι ερωτηθέντες στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:
Από αυτούς που είπαν «σίγουρα ναι», το 50,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Χάρη Δούκα, το 42,6% τον Κώστα Μπακογιάννη και το 7,3% δεν έδωσε απάντηση.
Από εκείνους που είπαν «μάλλον ναι», το 59,3% ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα, το 26% τον Κώστα Μπακογιάννη και το 14,2% δεν απάντησε.
Από τους ερωτηθέντες που είπαν «μάλλον όχι», το 35% είπε ότι θα ψήφιζε τον Χάρη Δούκα, το 36,9% τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το υψηλό 28,1% δεν έδωσε απάντηση.
Από όσους είπαν «σίγουρα όχι», το 2,4% θα ψήφιζαν Χάρη Δούκα, το 4,2% Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το τεράστιο 87,7% απάντησε ότι θα απέχει και ένα 5,7% δεν εκφράστηκε.
Τέλος, από όσους δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα ψηφίσουν, το 7,5% λέει ότι αν θα συμμετάσχει θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα, το 2,2% τον Κώστα Μπακογιάννη, το 52% στρέφεται στην αποχή, ενώ το 38,2% δεν εκφράζεται.