ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ψήφο «κατά συνείδηση» -μόνο- για το γάμο των ομοφυλοφίλων εξετάζει η ΝΔ


Δέσμια της ακροδεξιάς της πτέρυγας φαίνεται πως παραμένει η κυβέρνηση, που στη νέα της σύνθεση μετά τις εκλογές του Ιουνίου φρόντισε να τοποθετήσει σε καίριες θέσεις ακροδεξιούς υπουργούς.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «αλλαγή πλεύσης», μέσα σε μία μόλις μέρα, του κυβερνητικού εκπροσώπου, αν οι χθεσινές του δηλώσεις ήταν αληθείς κι όχι υποκριτικές. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως εντός τετραετίας θα ψηφιστεί ο νόμος για το γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπουργοί και βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Χθες όμως ο ίδιος υποστήριζε πως ήταν «προσωπικές» οι δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας και ουσιαστικά «αντ'αυτού» του πρωθυπουργού, Μάκη Βορίδη, για μη στήριξη νέου πλαισίου για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ξεκαθάριζε ότι δεν θα το ψηφίσει. Και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο μήνα υπήρχαν πληροφορίες, που ήθελαν το Μαξίμου να εξετάζει να μην επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ τα υπόλοιπα πολλά «γαλάζια» νομοθετήματα έχουν εγκριθεί από το κοινοβούλιο μόνο με της ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα υπουργοί της κυβέρνησης, οι κκ. Καιρίδης και Αυγενάκης μιλούσαν για νομιμοποίηση μεταναστών λόγω της ανάγκης εργατικών χεριών αλλά λίγες μέρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να τους «αδειάσει», καθώς υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. φέρονται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους για ένα τέτοιο σχέδιο νόμου.