ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Επιστολή Μπακογιάννη στον Ζούλα


Το ντιμπέιτ με τον Δούκα που  έκλεισε συνάντηση με Ζαχαριάδη

Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο, κατέδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού κέρδισε τις επτά από τις δεκατρείς περιφέρειες από τον πρώτο γύρο, ενώ o ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέγραψε ακόμα χαμηλότερα ποσοστά απ' ότι περίμεναν στην Κουμουνδούρου. Ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές» της κάλπης η Αττική με άνετη επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά και ο δήμος Αθηναίων, όπου όμως η αναμέτρηση θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
Ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε 41,35% αποκτώντας σαφές προβάδισμα 27 μονάδων από τον Χάρη Δούκα, που αναδείχτηκε δεύτερος με 14,19%. Ακολούθησαν ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36%, ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,33% και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09%.
«Χαίρομαι πολύ που ο κ. Μπακογιάννης, αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debat. Τα λέμε εκεί» δήλωσε σήμερα μέσω Twitter ο κ. Δούκας, η επίδοση του οποίου σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στη Χαριλάου Τρικούπη.
«Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας. Καλώ λοιπόν όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, ακόμη και όσους δεν ψήφισαν αυτή την Κυριακή, όλοι μαζί, ενωμένοι να δώσουμε αυτή την πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας. Θα νικήσουμε» τόνισε χθες ο ίδιος προσδοκώντας να συσπειρώσει ευρύτερες ομάδες και να κάνει την ανατροπή.

Ο κ. Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ζήτησε τη διοργάνωση τηλεμαχίας, παρότι την απέφευγε στον προηγούμενο γύρο, πριν τον οποίο ο αντίπαλός του είχε στείλει επίσης επιστολή στη ραδιοτηλεόραση χωρίς η προσπάθειά του να καρποφορήσει.
Ο απερχόμενος δήμαρχος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα ήθελε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί, όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» σημείωσε.

Χθες εξέφρασε τον «μεγάλο ενθουσιασμό» του και έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων. Εγώ είμαι, και με την ψήφο σας θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δούκας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος εξέφρασε ήδη από χθες το βράδυ τη στήριξή του στον πρώτο για τον δεύτερο γύρο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» τόνισε την ανάγκη να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου και κάλεσε τον κ. Σοφιανό και τον κ. Παπαδάκη να πράξουν το ίδιο.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο στα γραφεία του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα», επί της οδού Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Σοφιανός πάντως πρότεινε -όπως έκανε το ΚΚΕ ευρύτερα για τον β' γύρο», άκυρο και αποχή, για να μην γίνουν οι δημότες «συνένοχοι σε έργα που έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα και θα δούμε και στο επόμενο».