ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Αν θέλαμε τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ...


Είναι προκλητικό να μας εγκαλεί ο Κασσσελάκης, λέει η Αχτσιόγλου [video]

O ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογή της νέας ηγεσίας έχει εισέλθει σε μια φάση ολοκληρωτικής μετάλλαξης και απομάκρυνσης από τις πυρηνικές αρχές που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, θέσεις που δεν έχουν κατ’ ουδένα τρόπο σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.
➦ Mέχρι και τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε προχωρήσει σε καμία δημόσια τοποθέτηση. Τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις μου της εξέφρασα εντός των οργάνων με σκοπό αυτές να ληφθούν υπόψη και να υπάρξει κάποια αλλαγή. O ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας και του κ. Κασσελάκη, εισήλθε σε μια διαλυτική κρίση. Η μόνιμη θεωρία που αναπαρήγαγε η ηγετική ομάδα περί υπονομευτών και εσωτερικού εχθρού, αντί να λαμβάνει υπόψη της την πολιτική κριτική για το τι μπορεί να πηγαίνει λάθος, δημιουργούσε έναν υποτιθέμενη εσωτερικό αντίπαλο, ο οποίος στοχοποιείτο με χυδαίες εκφράσεις. Όλα αυτά είναι φαινόμενα εκφυλισμού.
➦ Αν θέλαμε τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα αποδεχόμασταν τις προνομιακές θέσεις που μας πρόσφερε, όπως ισχυρίζεται, ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα φεύγαμε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Είναι βαθιά αντιφατικοί αυτοί οι ισχυρισμοί. Εγώ έχω υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις πιθανές πλευρές. Από απλό μέλος, βουλευτής, υπουργός. Είναι κάπως προκλητικό λοιπόν να μας εγκαλεί ο κ. Κασσσελάκης ότι φύγαμε για τις καρέκλες. Ένας άνθρωπος που με το που εμφανίστηκε διεκδίκησε να γίνει πρόεδρος. Αυτό η ελληνική κοινή γνώμη δεν μπορεί να το πιστέψει.
➥ Έκανα μια επιλογή να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ΚΟ. Θα είμαι όμως εκεί για να δώσω τις πολιτικές μάχες απέναντι στη ΝΔ. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει ανάγκη για μια εναλλακτική πολιτική πρόταση καθώς ασφυκτιά από το συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο. Δεν θεωρώ ορθό από τη στιγμή που έδωσα την μάχη για την προεδρική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθώ της νέας ΚΟ. Αυτό θα ενέπλεκε δύο διακριτά ζητήματα. Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικούς λόγους που ανέφερα. Η δημιουργία μιας νέας ΚΟ επιδιώκει να απαντήσει σε ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
➦ Ο νέος πολιτικός φορέας θα εστιάζει στην κλιματική κρίση, την εργασία στη νέα εποχή, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τη λειτουργία του κράτους. Για να εκφράσουμε με ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό τρόπο ένα εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην κυβέρνηση της δεξιάς.

Εφη Αχτσιόγλου
(από τη συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1)