ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κασσελάκης διαψεύδει το «Πρώτο Θέμα»


Τι έγραψε (και τι απαντά) η εφημερίδα για την επαγγελματική διαδρομή του υποψηφίου

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφέρεται στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φιλοξενεί η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αυτής της Κυριακής. Μεταξύ άλλων στο σχετικό κείμενο γίνεται αναφορά στην επαγγελματική διαδρομή του Στέφανου Κασσελάκη και στη θητεία του σε Goldman Sachs και Tiptree.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Κασσελάκης απολύθηκε και από τις δύο παραπάνω εργασίες –μάλιστα από την Tiptree «εκδιώχτηκε κακήν κακώς», όπως αναφέρει το κείμενο–, δημιουργώντας έτσι αρνητικές εντυπώσεις για τον ίδιο ως επαγγελματία.

Το γραφείο Τύπου του Στ. Κασσελάκη, με ανακοίνωσή του, τοποθετήθηκε για το δημοσίευμα, μιλώντας για «κακόβουλη επίθεση» σε βάρος του Στ. Κασσελάκη, τον οποίο «επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως ανεπαρκή και αποτυχημένο στην επαγγελματική του πορεία».
Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, το γρ. Τύπου διαψεύδει τα περί δύο «απολύσεων», ενώ υπάρχει και δήλωση του ίδιου του Κασσελάκη, ο οποίος αφού αναφέρει πως «τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ελεγχόμαστε», αλλά «έντιμα, με κανονικά, όχι με παραπλανητικά στοιχεία», ταυτόχρονα προτρέπει με νόημα τα ΜΜΕ «το ίδιο έντιμα» να προβούν σε ρεπορτάζ για την ακρίβεια και για τον Έβρο που «μέσα σε 16 μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον αφάνισε από τον χάρτη».

Από την πλευρά του, το «Πρώτο Θέμα» απάντησε στον Στ. Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως «Απελύθη ως "περιττός" (redundant) τον Οκτώβριο 2014 από την Goldman Sachs και απελύθη τον Μάρτιο του 2023 από την Tiptree Marine όπως αναφέρει ο ίδιος στην αγωγή του».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Κασσελάκη:
Στο Κυριακάτικο φύλλο (3/9) του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» κλιμακώνεται η κακόβουλη επίθεση σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Στο σημερινό επεισόδιο επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως ανεπαρκή και αποτυχημένο στην επαγγελματική του πορεία. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης απολύθηκε τόσο από την Goldman Sachs όσο και από Tiptree.
Επειδή, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο και ατεκμηρίωτο», η αλήθεια είναι η εξής:
1. Όσον αφορά στη δήθεν απόλυση από την G.S., στις 17 Μαρτίου 2014 και ενόσω εργαζόταν σε αυτήν, ο κ. Κασσελάκης γίνεται δεκτός από το ΜΙΤ για μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (βλ. συνημμένο Νο 1). Για την εισαγωγή του στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο έλαβε συστατικές επιστολές από τους προϊσταμένους του στη Goldman Sachs. Η αποχώρησή του από τη G.S. έγινε ώστε να συνεχίσει ανώτερες σπουδές στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο.
 
το συν. 1

2. Όσον αφορά στη δήθεν απόλυσή του από την Tiptree, στις 13 Ιανουαρίου 2023 του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τις αξιώσεις που είχε έναντι της εταιρείας για συμφωνημένες και μη καταβεβλημένες αμοιβές του. Επειδή ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να "προσαρμόσει" τις απαιτήσεις του, η Τiptree επανήλθε στις 16.01.2023 με νέα δελεαστική πρόταση/προσφορά συνεργασίας, η οποία συνίστατο στην ανάθεση σε εκείνον νέου διευρυμένου επενδυτικού project πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Διευκρινίζεται ότι και αυτή η πρόταση έγινε στο πλαίσιο των εξωδικαστικών συζητήσεων των δύο πλευρών αναφορικά με τα δεδουλευμένα του. Επειδή, ο κ. Κασσελάκης απέρριψε και αυτή την πρόταση, στις 13 Μαρτίου 2023 ο ίδιος κατέθεσε αγωγή ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων για λήξη ("termination") της συνεργασίας του με την Tiptree (βλ. συνημμένο Νο 2).
 
το συν. 2

Αναλυτικά η απάντηση του «Πρώτου Θέματος»:
" Με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του «Θέματος», αναφέρονται τα εξής:
1. Το «Πρώτο Θέμα» επιμένει στην πληροφόρηση που είχε από τις πλέον αρμόδιες πηγές ότι ο κ. Κασσελάκης απολύθηκε από την Goldman Sachs τον Οκτώβριο του 2014, αφού πρώτα είχε λάβει περίοδο προειδοποίησης έξι μηνών, προκειμένου να βρει άλλη εργασία, όπως προβλέπει ο Νόμος.

2. Ο κ. Κασσελακης απολύθηκε από την Tiptree Marine στις 13 Μαρτίου του 2023, όπως ο ίδιος αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της εταιρίας που δηλώνει ότι ίδρυσε, την οποία κατέθεσε στις 3 Απριλίου του 2023, λίγες ημέρες πριν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Με την αγωγή αυτή, ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί 7.500.000 δολάρια από την εταιρία, στην οποία ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και το 2018 εισηγήθηκε και υλοποίησε την εξαγορά της επιχείρησης του πατέρα του, Θεόδωρου Κασσελάκη, Philadelfia Coatings.

Στην αγωγή του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι του ανακοινώθηκε στις 13 Μαρτίου του 2023 ότι θα απομακρυνόταν άμεσα και θα έχανε κάθε πρόσβαση στους εταιρικούς λογαριασμούς. Αν αυτό που υποστηρίζει στην αγωγή του δεν ισχύει, τότε ο κ. Κασσελάκης έχει επιχειρήσει να παραπλανήσει την αμερικανική Δικαιοσύνη.

3. Ο κ. Κασσελάκης δεν αναφέρει το παραμικρό για την έκβαση της δίκης με κατηγορούμενους για απάτη εις βάρος της εταιρίας τους τον πατέρα του, Θόδωρο και τον αδελφό του, Στέλιο, η οποία κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό το 2018, δηλαδή με ικανοποίηση των απαιτήσεων του μηνυτή, οι οποίες ανερχόταν σε 765.000 ευρώ συν τους τόκους. Πρόκειται για την αναφορά που έκανε ο κ. Κασσελάκης ότι δήθεν «το παραδικαστικό κύκλωμα τους πήρε τα πάντα».

Ο κ. Κασσελάκης από τη στιγμή που εισήλθε στην πολιτική σκηνή, οφείλει να δίνει πλήρεις και αληθινές απαντήσεις για το παρελθόν του και όχι να επιχειρεί τον εξωραϊσμό καταστάσεων, όσο δύσκολο και αν είναι για τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε ότι θα θελήσει να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας, μιας και οι πολίτες, στην κρίση των οποίων επαφίεται, πρέπει να γνωρίζουν το παρελθόν του, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον τους".