ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Μπα; Τώρα το βλέπετε;


Τι να κάνουν και οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι, όπως και τα κανάλια τους επίσης, πόσο να αντέξουν μπροστά στο φιάσκο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη; Ένα φιάσκο που όλο και συχνότερα γίνεται φανερό, με τραγικό τρόπο τις περισσότερες φορές. Τι να κάνουν, λοιπόν; Για λόγους αυτοπροστασίας αρχίζουν και μετατοπίζονται ελαφρώς, «καλύπτοντας» το φανατικό φιλοκυβερνητικό πρόσωπο που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. Κριτική δεν κάνουν, μη νομίζετε, αλλά βλέπουν την εικόνα διάλυσης του κράτους και κάπως διαφοροποιούνται.

Όχι πολύ, λίγο προς το παρόν, αλλά φανερά: «Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό τα έχει χαμένα. Πρέπει να μπει τέλος στο ξεχαρβάλωμα», έλεγαν στον ΣΚΑΪ χθες το πρωί. Ενώ άλλοι επισήμαιναν ότι τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα στις ίδιες περιοχές, τα ζήσαμε και προ τριετίας. Τρία χρόνια δεν έγινε τίποτε.
Το έγραψε πολύ σωστά ο Κώστας Μανωλίδης, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Η εννιάχρονη θητεία του Μπέου ακολούθησε πιστά το μοτίβο (μη) διακυβέρνησης του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου, αυτό που έχει δοξάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας σχεδιασμός για υποδομές και προστασία, καμία πρόνοια και πρόληψη, χρηματοδότηση μόνο σε ό,τι γυαλίζει ή καταλήγει σε οικείες τσέπες».

Πλέον αρχίζουν να ζορίζονται ακόμα κι εκείνοι που έχουν για ευαγγέλιο τα non paper του Μαξίμου. Το σημείωνε και η «Καθημερινή», στο κεντρικό της άρθρο παρακαλώ: «Η απειλή των φυσικών καταστροφών είναι τεράστια στις μέρες μας, όπως δείχνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Ένας λόγος παραπάνω να αναλογιστούμε εμείς οι ψηφοφόροι ποιους ψηφίζουμε για τοπικούς άρχοντες ή βουλευτές. Δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιολογία πλέον όταν ψηφίζουμε όσους γνωρίζουν μόνο από επικοινωνία και ψηφοθηρία. Είναι ψήφος αυτοκαταστροφική».

Δημήτρης Κανελλόπουλος