ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

H ελπίδα που επιμένει...


Το τελευταίο διάστημα κατακρίνουμε συνεχώς τα κακώς κείμενα της Αριστεράς και των κινημάτων, κάτι που είναι δικαιολογημένο δεδομένης της κατάστασης. Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει να κάνουμε κριτική. Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους (πολύ νέους στην πλειονότητά τους) που δούλεψαν για να στηθεί το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που αρχίζει απόψε στο Άλσος Βεΐκου. 
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί πέτυχαν έναν οργανωτικό άθλο, αφού κατάφεραν μετά την άρση της άδειας από το ΕΚΠΑ, να μεταφέρουν μέσα σε λίγα 24ωρα το event (που δεν το λες και μικρό) σε έναν καινούργιο χώρο. Τους αξίζει επίσης ο έπαινος γιατί με τη στάση τους δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει να κάνεις πολιτική με βάση αρχές, αξίες και ανιδιοτέλεια.
Αυτό το Φεστιβάλ είναι το πιο σημαντικό πολιτικά που έχει γίνει ποτέ. Γιατί πραγματοποιείται σε μια στιγμή γενικευμένου ζόφου, γιατί προσπάθησαν να το ακυρώσουν, γιατί τώρα που οι πρόσφυγες/μετανάστες στοχοποιούνται παντού στην Ευρώπη, τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακούγεται η φωνή της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Μπράβο, παιδιά! Είστε η ελπίδα που επιμένει.
Στο Άλσος Βεΐκου, το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας || #24thAntiraFestAthens

Γιάννης Αλμπάνης (fb)