ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Εκτός κούρσας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (προς το παρόν) ο Δ. Τεμπονέρας


Δεν βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ο Διονύσης Τεμπονέρας με βάση τις προϋποθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, σημείωσε ότι η διαδικασία δεν τον βρίσκει σύμφωνο, αφήνοντας, ωστόσο, παραθυράκι να αλλάξει στάση στο μέλλον.
«Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο» δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «μπορώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία από ένα συνέδριο το οποίο θα αποτυπώσει θέσεις και ιδεολογική ταυτότητα. Αν προσδιοριστούν αυτά μετά υπάρχει διαδικασία εκλογής προέδρου».
Μίλησε, ακόμη, για την πρόταση που είχε καταθέσει ο ίδιος για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού.
«Παραμένω μέλος και θα δώσω τη μάχη για να βοηθήσω το κόμμα να μεταβεί στην επόμενη ημέρα», είπε στη συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας για να συμπληρώσει «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε απλώς, έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Ένα κόμμα έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμης και δεν μπορούμε να λέμε ότι ευθύνεται η απλή αναλογική ή τα ΜΜΕ».