ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Άρχισαν με το καλημέρα οι «εκκαθαρίσεις» στο ΥΠΕΞ


Δεν πέρασε μια βδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού και Υφυπουργών, και μπήκε σκούπα στο ΥΠΕΞ για να «ξεκαθαρίσει» το στελεχιακό δυναμικό που βρίσκεται στις διπλωματικές αποστολές στο Εξωτερικό.
Μεταξύ των θέσεων που αναζητούν νέους ενοίκους είναι οι Πρεσβείες της Ουάσινγκτον, της Μόσχας, της Άγκυρας και Τελ Αβίβ.
Επίσης στις θέσεις που τέθηκαν προς πλήρωση, περιλαμβάνονται και τα κενά των επικεφαλής των αρχών του Εξωτερικού, στο Κίεβο της Ουκρανίας, στην Τρίπολη της Λιβύης και στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, όπου υπάρχουν και ελληνικής καταγωγής πολιτών.
Ενδιαφέρον έχει ότι αναζητούνται πρόσωπα για να καλύψουν τις κενές θέσεις Πρεσβευτών-Συμβούλων σε Άγκυρα, Μόσχα, Πεκίνο, Βερολίνο και ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους διαδρόμους του κτηρίου στην Ακαδημία, άρχισαν τα πογκρόμ. Ένα από τα πρώτα θύματα είναι και ο πρώην εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επί εποχής Νίκου Δένδια.
Ο πρώην εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είχε μετατεθεί στη Γενεύη μόλις τον Δεκέμβριο του 2022. Ούτε κεράκι ενός έτους δεν θα προλάβει να σβήσει.
Οι κακές γλώσσες στο ΥΠΕΞ, λένε ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με το 2019, όταν ανέλαβε την εξουσία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Ιούλιο.
Βέβαια το 2023 η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αλλά συνεχίζει το έργο της.
Αλλά όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες, τώρα γίνεται εκκαθάριση ανάμεσα στα «παιδιά» του Δένδια.
Σ.Σ. / ieidiseis