ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Αντάρτικο! O δήμαρχος Μπακογιάννης κόντρα στο Μαξίμου


Ενα παρασκήνιο που έχει λίγο Μέγαρο Μαξίμου και… πολύ δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη. Αφορμή αποτέλεσε η υπουργική αξιοποίηση του τέως δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ (είναι η Ένωση των εν Ελλάδι δημάρχων) Δημήτρη Παπαστεργίου. Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων δρομολογεί εξελίξεις εκτός από τα Τρίκαλα και στο πεδίο της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος Μπακογιάννης με το «καλημέρα» έσπευσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ένωση, ξεκινώντας τα τηλεφωνήματα στους δημάρχους.
Την ίδια ώρα το Μαξίμου είχε δώσει το χρίσμα στον Λάζαρο Κυρίζογλου, βάζοντας έμμεσο μπλόκο στα σχέδια του δημάρχου Αθηναίων. Παρά την εκδηλωθείσα επιθυμία από την πλευρά της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Κώστας, δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας τις επαφές του, έχοντας ως στόχο να κερδίσει, κόντρα στο Μαξίμου την ΚΕΔΕ. Ρώτησα έναν φίλο, αν έχει ελπίδες. «Αν δεν ψήφιζαν οι δήμαρχοι θα είχε εκλεγεί» μου είπε, υπονοώντας ότι οι δήμαρχοι, από τη στιγμή που γνωρίζουν την επιθυμία Μητσοτάκη και δεδομένο ότι η ψηφοφορία είναι «ανοικτή» δεν πρόκειται να ρισκάρουν τη σχέση τους, με την κεντρική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.