ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Καθημερινή: «Δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες»


Το γεγονός ότι 15 γυναίκες συμπεριελήφθησαν στη νέα κυβέρνηση «χαιρετίζεται ως πρόοδος» από την Καθημερινή, αλλά η εφημερίδα δεν θεωρεί ότι αυτό είναι αρκετό. Σημειώνει ότι στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα «ο πήχυς ήταν πολύ χαμηλά» και αφού η αντιπροσωπευτικότητα είναι μετά βίας στο 25%, «δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες». Οπως σημειώνει το Harddog, η εφημερίδα δέχεται ότι πρόκειται όντως για μικρή βελτίωση, αλλά θέλει το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών να αυξηθεί φτάνοντας έως και το ήμισυ του υπουργικού συμβουλίου. Γράφει σχετικά: «Οι αναλογίες άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπου έχει επιτευχθεί το 50-50, δείχνουν πόση απόσταση μένει ακόμα να διανυθεί».
Ολόκληρο το σύντομο κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής είναι το εξής:
«Χαιρετίζεται ως πρόοδος ότι από τα εξήντα και πλέον μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα δεκαπέντε είναι γυναίκες. Αριθμητικά, πρόκειται όντως για μικρή βελτίωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο κυβέρνηση σχήμα. Όμως ο πήχυς ήταν πολύ χαμηλά. Και όταν η αντιπροσωπευτικότητα παραμένει τόσο χαμηλή –μετά βίας στο 25%– δεν δικαιολογούνται αυτάρεσκες θριαμβολογίες. Οι αναλογίες άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπου έχει επιτευχθεί το 50-50, δείχνουν πόση απόσταση μένει ακόμα να διανυθεί».