ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Καραμπόλες» στην κατανομή των εδρών - Ποιοι βουλευτές μένουν εκτός


Ανακατατάξεις στα βουλευτικά έδρανα προκύπτουν από τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή απο την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. Η ΝΔ χάνει μια έδρα στα Γιάννενα  η οποία πάει στο ΚΚΕ και τον Ν. Έξαρχο. Αυτό σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς. Παράλληλα χάνει κι άλλη έδρα από το Επικρατείας, με την Μαρία Πολύζου να μένει εκτός και την έδρα να πηγαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χάνει έδρα από τις Σέρρες, η οποία πάει στη ΝΔ και στον Θεόφιλο Λεονταρίδη. Άρα οι έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τελικά 47 και όχι 48.
Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου χάνει στη Β΄ Πειραιά, με αποτέλεσμα ο Γ. Τραγάκης να ετοιμάζεται για την ορκωμοσία της Δευτέρας.
Επίσης, η "Νίκη" χάνει έδρα από την Α΄ Αθήνας και αυτή καταλήγει στη ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.