ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Οι κολλητοί του Κυριάκου κλείνουν θέσεις


Συνωστισμός υποψηφίων σημειώνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, δεν ισχύει ότι “όλοι οι καλοί χωράνε”. Εκείνος πάντως που φαίνεται ότι έχει σίγουρα κλείσει..μία θέση είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Γεραπετρίτης “εποφθαλμιούσε” τον θώκο του Δένδια, αλλά προς το παρόν(;) οι φιλοδοξίες του μπήκαν στον πάγο.
Πάντως, αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα είναι η δεύτερη φορά κάτι που δεν θα αρέσει στους “γαλάζιους” βουλευτές, δεδομένου ότι παραβιάζει άτυπο κανόνα. Οι φίλοι του υπουργού λένε ότι είναι απαραίτητος στον πρωθυπουργό και θα είναι πολύ περισσότερο απαραίτητος στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ η ενασχόλησή του με τον γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό και την εποπτεία του κυβερνητικού έργου δεν θα του επέτρεπε να κάνει προσωπική προεκλογική καμπάνια.
Βέβαια, οι παλαιοί βουλευτές λένε ότι αυτά είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”, προσθέτοντας με κακεντρέχεια ότι ο υπουργός Επικρατείας μέτρησε την απήχησή του σε διάφορες περιοχές (Α’ Πειραιώς, Νότιος και Βόρειος Τομέας Αθηνών), αλλά τα σημάδια δεν ήταν καλά και κάπως έτσι εγκατέλειψε την ιδέα να κατέβει με σταυρό. Ξανά, λοιπόν, στη σιγουριά του Επικρατείας, παρά τις γκρίνιες. Αφού το “μεγάλο αφεντικό” συμφωνεί, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Σκέρτσος και Πατέλης

Ερώτημα υπάρχει και για τον υφυπουργό Επικρατείας, τον Άκη Σκέρτσο, που μετά από μία διαδρομή ως διευθυντής του γραφείου υπουργών κατέληξε γενικός διευθυντής στον ΣΕΒ (τα έξυπνα παιδιά δεν χάνονται ποτέ!) κι όταν ήρθε η ώρα τον έκανε από εκεί μετεγγραφή ο Κυριάκος. Ακούω επιμόνως ότι “απαιτεί” επίμονα από τον πρωθυπουργό να τον “αποκαταστήσει” πολιτικά με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, λες και το γεγονός ότι τον διόρισε υφυπουργό στο κέντρο του Μαξίμου ήταν λίγο.
Αλλά “μην μπει μεγάλη ιδέα σε μικρό κεφάλι” που λέει και η λαϊκή παροιμία. Προφανώς, ο Άκης θεωρεί ότι σαν πολιτική διάνοια δικαιούται να έχει απαιτήσεις. Μόνο που αυτό –μου λένε– δεν αρέσει στον Μητσοτάκη, παρότι ισχυροί παράγοντες, που στηρίζουν τον Σκέρτσο, έχουν πέσει μονοί-διπλοί για να σπρώξουν το “παιδί”. Δεν είναι μόνο ο Στουρνάρας, είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κολλητός της οικογένειας, ο Πικραμμένος που σπρώχνει.
Και σαν να μην έφταναν οι ανωτέρω δύο, έχουμε και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Αλέξη Πατέλη, ο οποίος θέλει ντε και καλά να μπει μέσω Επικρατείας στον πολιτικό στίβο. Έχοντας δηλώσει επανειλημμένως την σεξουαλική του ταυτότητα και τον γάμο με τον σύντροφό του, ελπίζει πως με το Επικρατείας θα γίνει πολιτικά διακριτός και στο μέλλον θα μπορεί να ελπίζει σε εκλογή με σταυρό, λόγω και της υποστήριξης από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αν, όμως, μπουν οι τρεις παραπάνω στο “γαλάζιο” Επικρατείας θα γεμίσουν οι μισές εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου. Φυσικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν είναι για να βολεύονται συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι δεν πολυλαμβάνει υπόψη τις γκρίνιες των βουλευτών του που θα κληθούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού, απολογούμενοι για ουκ ολίγα “κατορθώματα” της κυβέρνησης.

- από ρεπορτάζ του slpress