Λες και είμαι από καμιά μεριά, ρε φίλε, και ακούω τον διάλογο:
«Και που ‘σαι μάστρο Μήτσο: Τα ίδια γράμματα να βάλεις για την Παξινού και τον..

κύριο Περιφερειάρχη. Μην κάνεις καμιά χαζομάρα και εκτεθούμε».
«Εντάξει παιδάκι μου χίλιες φορές μου το είπες, κατάλαβα…»
«Για καλό το λέω. Ξηγηθήκαμε;»
«Ξηγηθήκαμε».
Και τα είδαμε τα χαΐρια μας!Οφείλω όμως να εξηγηθώ κι εγώ αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος. Κανονικά έπρεπε να σκίζω τα ρούχα μου για την πρωθυπουργική φράση «αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται», αλλά, να σας πω την αλήθεια, ακόμη προσπαθώ να χωνέψω το μέγεθος του μεγαλείου της. Και να φαντασθώ που ακριβώς θα βρει εφαρμογή στο μέλλον αυτό το «ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται». Ή μάλλον, να το πω καλύτερα, προσπαθώ να φαντασθώ ποιοι θα είναι εκείνοι και ποιες θα είναι εκείνες που ανά περίπτωση «δεν θα δικαιούνται ελευθερίες». Ιδεολογικό θα είναι το θέμα, το σκάρτο DNA θα παίζει ρόλο, οι καιρικές συνθήκες άραγε, ψάχνομαι ακόμη κάποια στιγμή θα το βρω. Ως τότε όμως, ας διασκεδάσουμε λίγο με τον αξιολάτρευτο Γιώργο Πατούλη που τοποθέτησε τον εαυτό του στο ίδιο βάθρο με την ύψιστη τραγωδό Κατίνα Παξινού!

Το στόρι έχει ως εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής απένειμε στις 4 του μηνός τα βραβεία «Λήκυθος» (μεγάλο γέλιο, θα σας τα πω άλλη φορά!) και επί τη ευκαιρία μετονόμασε το θέατρο του Αττικού Άλσους σε θέατρο «Κατίνα Παξινού». Πήγανε όσοι και όσες πήγανε, χαρήκανε, χειροκροτήσανε, θα έλειπε η πλακέτα η τιμητική από την εκδήλωση; Κι έγραφε εκεί κατά λέξη:

«Το θέατρο ονομάστηκε “ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ” στη μνήμη της μεγάλης ηθοποιού επί θητείας Περιφερειάρχη Αττικής ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ».

Βεβαίως, ναι, έτσι όπως το διαβάσατε. Κεφαλαία η Παξινού, κεφαλαία κι ο Πατούλης. Και μάλιστα όχι μόνο κεφαλαία, αλλά και ίδιος μέγεθος γραμμάτων, ούτε χιλιοστό λιγότερο ο Περιφερειάρχης από την Τραγωδό. Με τη μία να δοξάζει την ελληνική τέχνη στα πέρατα της οικουμένης και τον άλλο να μη δοξάζει ούτε τα εκχιονιστικά στην τραγωδία «Μήδεια». Ίσα κι όμοια, ίδια τα επιτεύγματά τους, ίδια η πορεία τους η θριαμβευτική, ίδια η απήχησή τους στο φιλοθεάμον κοινό. Μη σου πω λίγο παραπάνω ο Πατούλης που έχει οκτώ γράμματα στο επίθετο σε σχέση με μόλις επτά της Παξινού!

Αλλά ο χαβαλές δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε άφθονος, όταν σκάσανε στο γέλιο όλοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και το είδανε στην Περιφέρεια και το διαβάσανε στην Περιφέρεια και βγάλανε καντήλες στην Περιφέρεια και εξέδωσαν ανακοίνωση όπου σημείωναν:

«Τιμήσαμε και θα τιμούμε την Κατίνα Παξινού. Αν κάποιοι δεν το αντέχουν και βρίσκουν ευκαιρία να εκδηλώσουν το μένος τους εναντίον του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, πρόβλημά τους».

Ο ίδιος, δε, ο Πατούλης απάντησε στο Ινσταγκραμ ως εξής:
«Κάθισαν με τα υποδεκάμετρα να μετρήσουν το πάχος των γραμμάτων στην αναμνηστική πινακίδα και να μου χρεώσουν ματαιοδοξία. Δε θα τους παρακολουθήσουμε στον κατήφορο της μιζέριας».

Σαν να είσαι ξανά στο δημοτικό σχολείο, διάλλειμα στο προαύλιο, και ν’ ακούς τα πιτσιρίκια να μαλλιοτραβιούνται. Σαν να βλέπεις ελληνική σειρά του Φώσκολου, μίλα ξεκάθαρα Βίρνα. Σαν να πέφτει καυγάς στην πολυκατοικία, ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα;

Συμβαίνουν όμως αυτά όταν την έχεις κάνει τη δουλίτσα και σ’ έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη. Τι νόμιζε, δηλαδή, ο Περιφερειάρχης, ότι δεν θα την φωτογράφιζε κανείς την τιμητική πλακέτα ή ότι τα social media θα σέβονταν το αξίωμά του και θα το βούλωναν; Ευτυχώς ζούμε σε δημοκρατία ακόμη (με δικαιώματα για όλους και όλες!) και μάλιστα στη δημοκρατία του Αριστοφάνη. Αν του αρέσει έχει καλώς. Αν δεν του αρέσει, «καθρεφτάκι» που θα έλεγε και το γραφείο Τύπου του…

- από το newpost.gr