ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Σίγουρος για απολύσεις ο Aδωνης Γεωργιάδης


Ανοίγει και πάλι το δρόμο για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «στάχτη στα μάτια» ενώ πλήρη σύγχυση προκαλούν.. οι αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανασκεύασε τις δηλώσεις της περί απολύσεων σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εδώ και συντηρεί το κλίμα σύγχυσης δηλώνοντας σίγουρος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο «όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί». Επί της ουσίας, ο υπουργός «κλείνει το μάτι» στους εργοδότες που σκοπεύουν να κάνουν πράξη την απειλή.
Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών τις τελευταίες ημέρες για τα τιμωρητικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της άδειας άνευ αποδοχών ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο όμως πάντα παραμένει ένα ανοικτό «παράθυρο» με τον υπουργό Ανάπτυξης να φροντίσει για αυτό επικαλούμενος πιθανές αποφάσεις του δικαστηρίου.
«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», είπε (ΑΝΤ1) ο 'Αδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».
Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ένα αληθινό παράδειγμα» όπου «ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».
Παρά το γεγονός πως η υφυπουργός Εργασίας υποχρεώθηκε άνωθεν να ανασκευάσει και να πάρει πίσω τη δήλωσή της ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε δριμύτερος λέγοντας πως «η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις» Και έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος: «Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. 'Αρα, θα γίνουν απολύσεις», είπε, σχολιάζοντας και την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου.