ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο Γιάννης Παντελάκης «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»


Tο Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, ο Γιάννης Παντελάκης έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 καλεσμένος της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη,..στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».
Στις 17 Ιουλίου 1936, ξεκινά ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ισπανία. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης, συγγραφέας του βιβλίου «Los Buenos Antifasistas», μετά από διετή έρευνα στα αρχεία των Διεθνών Ταξιαρχιών σε Ισπανία και Μόσχα, φέρνει στην επιφάνεια υποφωτισμένες και λησμονημένες άγνωστες ιστορίες των περίπου 300 Ελλήνων Διεθνιστών Εθελοντών που βρέθηκαν στο πλευρό των Δημοκρατικών στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.
Ποιοί ήταν οι Έλληνες διεθνιστές brigadistas; Ποιός ήταν ο Φράνκο που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ιβηρικής χερσονήσου επί 40 έτη με την «Λευκή τρομοκρατία»; Ποιός ήταν ο ρόλος του Νίκου Καζαντζάκη, απεσταλμένου της Καθημερινής; Ένας πόλεμος που συγκίνησε συγγραφείς και λογοτέχνες που βρέθηκαν εκεί που γράφονταν οι πιο γκρίζες σελίδες της ιστορίας: Χέμινγουεϊ, Τζωρτζ Όργουελ, Αντρέ Μαρλώ, Πάμπλο Νερούντα.