ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Τρία πρωτοσέλιδα που προειδοποιούσαν για το έγκλημα στα Τέμπη


Σπάνια ο Τύπος –γενικώς τα Μέσα Ενημέρωσης– στέκονται μπροστά σε καταγγελίες συνδικαλιστών, ή άλλων, για θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινή ασφάλεια. Σπάνια αναδεικνύουν προβλήματα που υπάρχουν πίσω από αστραφτερά εγκαίνια και πομπώδεις αναγγελίες για εκσυγχρονισμούς. Στην περίπτωση των (ιταλοποιημένων) ελληνικών σιδηροδρόμων τα καμπανάκια είχαν χτυπήσει πολλές φορές –και τώρα και στο παρελθόν.
 Στη διάρκεια του 2022 η Εφημερίδα των Συντακτών ανέδειξε τρεις φορές το «σιδηροδρομικό» πρόβλημα αφιερώντάς του το βασικό πρωτοσέλιδο θέμα. Ήταν στις 15 Φεβρουαρίου, στις 14 Απριλίου και στις 23 Απριλίου. 
Οπως γράφει το Harddog, τα πρωτοσέλιδα μάς τα θυμίζει με κείμενό του στην εφημερίδα ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, αναφέροντας στοιχεία για το θέμα που σήμερα μόλις μας απασχολεί γενικευμένα. Ούτε καν όταν πριν από λίγες ημέρες ηλεκτροφόρο καλώδιο 25.000 βολτ κόπηκε και έπεσε πάνω σε συρμό, χωρίς ευτυχώς θύματα ανάμεσα στους 450 επιβάτες. Η τραγωδία ήρθε μερικά 24ωρα μετά.