ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτο «ματς» για την ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών


Μετά από ένα εκρηκτικό τριήμερο και εξαιρετικά πυκνό σε εξελίξεις, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στο θέμα της προεδρίας, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη σήκωσε το γάντι Κασσελάκη και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της.
Οι σημερινές διεργασίες προβλέπουν ψηφοφορία νωρίς το μεσημέρι για το εάν θα γίνουν εκλογές, σε ποια ημερομηνία και με ποιον τρόπο.
«Όλα ή τίποτα» δηλώνει στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος.
Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά «πώς γίνεται να ζητά εκλογές ο τέως πρόεδρος, ο νυν πρόεδρος και να υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και να προχωρήσουμε έτσι;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εισηγηθεί να στηθούν τετραπλές κάλπες στις 10 Μαρτίου και με υβριδικό τρόπο, κάτι με το οποίο διαφώνησε αμέσως η Όλγα Γεροβασίλη.

«Να ξέρουν όλοι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει αυτή η αλήθεια, η δική μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει» δήλωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συνέχισε τονίζοντας: 
  • «Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος
  • Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας.
  • Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την όλη την ομάδα που θα την αγκαλιάσει να έρθει συλλογικά για να μπορέσουμε να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας».
Η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της σε συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με δημοσιογράφους εξέφρασε την αντίθεσή της με τις προτάσεις του προέδρου, ζητώντας εκλογές σε έναν μήνα και όχι με υβριδικό τρόπο.

«Οι εκλογές πρέπει να είναι στην προθεσμία που προβλέπονται όπως έγιναν και τις προηγούμενες εκλογές. Προφανώς όχι μέσω ίντερνετ. Ό,τι έχουμε συναποφασίσει μέχρι σήμερα και έχει περάσει στο καταστατικό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις στελεχών για τις εκλογές

Νίκος Παππάς: Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων. Αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.
 Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

Παύλος Πολάκης: Πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα γι αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές. Πάμε ενωτικά και δυνατά για τις ευρωεκλογές. Γιατί ο λαός εχει προβλήματα που μεγαλώνουν,ο Μητσοτάκης ξεπουλάει τη χώρα και πρέπει να πέσει πριν διαλύσει τα πάντα. Άκαιρη και λάθος η παρέμβαση του Αλεξη ,που έπρεπε να έρθει να τα πει στο συνέδριο . Πυροδότησε μια κρίση που δεν χρειαζόταν! Η Ολγα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητα της.

Γιώργος Βασιλειάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στείλει ένα μήνυμα δυνατό ότι η σύγχρονη αριστερά είναι εδώ και έχει σχέδιο όραμα, δύναμη να βάλει τέλος τους νεοφιλελεύθερους μονόδρομος και την κατρακύλα. Δεν τιμά το χώρο μας, την Ιστορία μας, το παρόν μας και το μέλλον μας ο μη σεβασμός στην αντίθετη άποψη ακόμη κι αν διαφωνούμε. Δεν μπορούμε στο όνομα οποιασδήποτε ενότητας να δώσουμε σήμερα μια στήριξη και μετά από δύο μήνες, ενόψει ενός οποιοδήποτε αποτελέσματος, να ξαναθέσουμε θέμα αμφισβήτησης. Τα θέματα πρέπει να λυθούν, να λυθούν καθαρά, άμεσα και να δοθεί στον πρόεδρο η δυνατότητα εφόσον το σχέδιο του είναι αυτό το οποίο επικρατήσει, να μπορέσει να το υλοποιήσει και να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε. Είμαι υπέρ της λύσης που προτείνει και ο πρόεδρος, της λύσης για την εκλογή».

Αλέκος Φλαμπουράρης:
Αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ, όπως ήδη γνωρίζετε, λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, βαθιάς εκτίμησης και ποιότητας χαρακτήρα, θα στηρίξω τη φίλη μου και συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη.

Σωκράτης Φάμελλος: Τους δρόμους πρέπει να γεμίσουμε το επόμενο 15νθημερο, όχι τα γραφεία. Η κοινωνία δεν μπορεί να μας περιμένει... κρίνει αυστηρά αλλά έχει και ανάγκες».