ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Tο μυστήριο με τη θητεία του Κασσελάκη


Τον Μάρτιο αναμένεται να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική του θητεία ο Στέφανος Κασσελάκης - θα υπηρετήσει στον Στρατό Ξηράς για 20 ημέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στενό συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί στο στρατόπεδο του Αυλώνα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.
Ύστερα από το 20ήμερο της βασικής εκπαίδευσης, ο κ. Κασσελάκης θα μπορεί να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει για τους ομογενείς.
Σύμφωνα με αυτόν, όσοι ομογενείς είναι άνω των 33 ετών έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν μόνο 20 ημέρες και να εξαγοράσουν τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους προς 810 ευρώ τον μήνα.
Η αναβολή για Κασσελάκη έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και, εφόσον βρίσκεται στην Ελλάδα, μάλλον θα παρουσιαστεί, όπως όλοι οι εξ αναβολής στρατεύσιμοι, στο στρατόπεδο του Αυλώνα που εκτός από Κέντρο των Τεθωρακισμένων είναι και Κέντρο όπου παρουσιάζονται για τη βασική εκπαίδευση οπλίτες του Στρατού Ξηράς.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Θήβας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα της ολιγοήμερης θητείας του δεν δικαιούται άδεια από το στρατόπεδο, αλλά μόνο επισκέψεις συγγενικών του προσώπων, εκτός και αν υπάρξει κάποιο «παραθυράκι» στον στρατιωτικό κανονισμό και πάρει «έξοδο» ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «θα πάω σύντομα στρατό, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά».