ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


Παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό στο facebook. Υπενθυμίζεται πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε παραιτηθεί από υπουργός Ναυτιλίας, τον Σεπτέμβριο 2023, μία σχεδόν εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη και την απαράδεκτη δήλωσή του που εξίσωνε τους θύτες με το θύμα.
Στη δήλωση παραίτησης δεν διευκρινίζει τους λόγους αποχώρησης από το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, ο Μ. Βαρβιτσιώτης μετά από 25 χρόνια στην πολιτική, επιθυμεί να κάνει ένα επόμενο επαγγελματικό βήμα. 
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, δίνει και το στίγμα των επόμενων δραστηριοτήτων του που φαίνεται ότι θα είναι στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας.
«Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση. Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το πρωί, ο Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η παραίτηση έγινε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. 
Την έδρα Βαρβιτσιώτη στη Βουλή καταλαμβάνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω επί οκτώ συνεχή έτη, πρώτος επιλαχών στον τομέα Β2 Δυτικής Αττικής.