ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Βραβείο καλύτερης κωμωδίας στο «Poor Things» - Σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες το «Oppenheimer»


Η ταινία “Oppenheimer” του Κρίστοφερ Νόλαν κατέκτησε πέντε Χρυσές Σφαίρες, σάρωντας τις κατηγορίες της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, που κέρδισαν οι Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αντίστοιχα, καθώς και για την καλύτερη μουσική που συνέθεσε ο Λούντβιχ Γιόρανσον.
Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα. Η Έμμα Στόουν, η οποία υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ, απέσπασε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική της ερμηνεία.
Στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου ο Έλληνας σκηνοθέτης αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας για τον Μπρους Σπρίνγκστιν για τον οποίο είπε ότι «είναι ο ήρωας της ζωής μου» με τον αμερικανό μουσικό που ήταν παρών στην τελετή να τον χαιρετά.