ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Καυστική για Μενδώνη η «Καθημερινή»


Η «Καθημερινή», ύστερα από 2-3 πρωτοσέλιδα άρθρα που ήταν θετικά, ή «ουδέτερα», για την Κυβέρνηση, επανέρχεται στην έκδοση της Παρασκευής στη δηκτική κριτική της. Αυτή τη φορά στόχος τού σύντομου άρθρου της εφημερίδας είναι η Λίνα Μενδώνη, χωρίς να την κατονομάζει.
Θέμα, η ποσόστωση στη χρήση του ελληνικού τραγουδιού που επιβάλλεται από το υπουργείο Πολιτισμού, «μέρος της αποστολής (του οποίου)», είναι σύμφωνα με την «Κ», «να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει αποδοτικός και διαφανής μηχανισμός είσπραξης και διανομής πνευματικών δικαιωμάτων». Και ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, συμπληρώνει, «δεν είναι η επιβολή ποσοστώσεων στα δημόσια ακροάματα και στις ταινίες».
Αναφέρει ότι τέτοιοι κανόνες «θα αποβούν ανεφάρμοστοι» και ότι «θυμίζουν καθεστώτα άλλων εποχών». Σκληρό αλλά σαφές! Το σύντομο άρθρο τής Καθημερινής καταλήγει με το συμπέρασμα ότι γίνεται «πολλή φασαρία για το τίποτα».
- από το Harddog