ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Δημοσιογράφοι που διεκδικούν την ψήφο μας


Εντονη θα είναι η παρουσία των δημοσιογράφων και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, καθώς περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. Κάποιοι έχουν ανακοινωθεί, άλλοι βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις, ενώ άλλοι είναι στο… περίμενε.
Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη ανακοινωθεί, ο Γιώργος Αυτιάς, η νυν ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, καθώς και οι Δημήτρης Τσιόδρας, Βίκυ Φλέσσα και Νίκος Στέφος. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν προκριματικές εκλογές, όπου τα μέλη θα αναδείξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, εξαίρεση οι νυν ευρωβουλευτές. Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης. Στην προκριματική διαδικασία μετέχουν οι δημοσιογράφοι Δώρα Αυγέρη, Δημήτρης Πανόπουλος, Δημήτρης Παπανώτας, Στέλλα Μαϊμάρη, Ευάγγελος Αντώναρος, Σπύρος Δενδρινός, Λάμπρος Παναγιώτου, Παναγιώτης Τσοχλιάς, Δώρα Τσαμπάζη και Αρης Σκούρτης.
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και μόνος δημοσιογράφος υποψήφιος θα είναι ο Σάκης Αρναούτογλου. Το όνομα του Βασίλη Σκουντή «έπαιξε» πολύ δυνατά όλο το προηγούμενο διάστημα και η υποψηφιότητα του θεωρούνταν δεδομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες -και εκτός απροόπτου- ο Βασίλης Σκουντής δεν θα είναι υποψήφιος για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους.
Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους, ούτε η Ελληνική Λύση (αλλά μαζί της υποψήφιος θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δημοσιογράφος Γιάννης Σκάλκος), ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στις πρώτες υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς θα είναι ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε πριν τη διάσπαση, Στέλιος Κούλογλου.