ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Αδιάβαστη...


Τον Ιανουάριο του 2020 η Νίκη Κεραμέως είχε γίνει viral στα social media επειδή δεν ήξερε, ως υπουργός Παιδείας, το ακριβές ποσοστό του ΑΕΠ που αναλογεί για την Παιδεία, σύμφωνα με τον τότε κατατεθειμένο κρατικό προϋπολογισμό.
Και όχι άδικα προσθέτουμε, διότι αν πρέπει ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας να γνωρίζει ένα και μόνο στοιχείο σχετικά με το υπουργείο του, είναι οι δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Το ακριβές νούμερο δεν το γνώριζε, όπως αποδείχθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι εποχές άλλαξαν και η Νίκη Κεραμέως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών. Η λογική λέει ότι πρέπει να γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τι ακριβώς αναφέρει ο νόμος σχετικά με τη συμμετοχή των 17άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Και όμως όχι…
Η υπουργός Παιδείας είπε ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσουν αυτοί που έχουν κλείσει τα 17 τους χρόνια από 1/1/2024. Μετά την επιμονή του Χρήστου Κούτρα, ο οποίος της ζήτησε να του διευκρινίσει αν ψηφίζουν ή όχι οι γεννηθέντες το 2007, η Νίκη Κεραμέως δεσμεύτηκε ότι θα του στείλει την ακριβή διατύπωση του νόμου.
Και έτσι έκανε.
Τι λέει αυτός ο νόμος, τον οποίο δεν γνώριζε, όπως αποδείχθηκε, η υπουργός Παιδείας;
Ότι δικαίωμα συμμετοχής στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν οι γεννηθέντες το 2007, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν κλείσει τα 17 τους χρόνια.
- από το ieidiseis