ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τα κολεγιόπαιδα πέταγαν από το παράθυρο την τσάντα του Μητσοτάκη


«Και εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο αυτό έκαναν στους καλούς μαθητές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πάνελ για τον σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης.Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, ο πρωθυπουργός έκατσε σε μαθητικές καρέκλες μαζί με δύο παιδιά, τα οποία του έκαναν ερωτήσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που να σημειωθεί πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Κολέγιο Αθηνών, υποστήριξε ότι αν και ήταν πρόεδρος και συμπαθής είχε πέσει θύμα μπούλινγκ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στα δικά του μαθητικά χρόνια, καταστάσεις bullying τα εκλάμβαναν ως χαβαλέ, αποκαλύπτοντας πως σε αυτόν, του πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο της αίθουσας:
«Και σε μένα έχει τύχει. Μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο. Ηταν ένα είδους αστείο που γινόταν για τους καλούς μαθητές. Τότε ήταν χαβαλές. Ετσι το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα τη τσάντα. Ημουν αγαπητός μαθητής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν δίναμε σημασία. Ηταν μέρος της καθημερινότητας. 
»Δεν με επηρέασε, αλλά υπήρχαν συμμαθητές μου που υπέφεραν. Εχουν τώρα κακή εικόνα για το σχολείο γιατί τους τραυμάτισαν. Στα δικά μας χρόνια δεν συζητούσαμε καν για την ψυχική υγεία. Γι’ αυτό και έχει σημασία να έχουμε περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς. Είναι σημαντικό ότι η γενιά σας μιλάει. Μιλήστε σε όποιον εμπιστεύεστε».
Αναφορικά με τα παιδιά του, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Είχαν το μειονέκτημα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας τους είναι επώνυμος και αυτό τα στοχοποιεί. Είχαν κάποια ήπια περιστατικά, αλλά τα συζήτησαν μαζί μου και τα επιλύσαμε εύκολα»