ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Διακριτική αποχώρηση στελέχους από την ΕΡΤ– Γιατί έφυγε


Περίεργη σύμπτωση αποτελεί η αποχώρηση του Κώστα Μπουρούνη από την ΕΡΤ, λίγες ημέρες έπειτα από την ανάληψη καθηκόντων διευθύνουσας συμβούλου, από την Κατερίνα Κασκανιώτη στο διοικητικό σχήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Ο Μπουρούνης είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ, προερχόμενος από το Mad TV. Ήταν από το 2001 διευθυντής προγράμματος και Media του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού με το νεανικό πρόσημο. Προηγουμένως είχεθητεία στον έντυπο Τύπο ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε μουσικά έντυπα (Ποπ Κορν, Virgin Megastore magazine, Ποπ και Ροκ).
Οι επικεφαλής στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τον επέλεξαν αρχικώς στο πλαίσιο σχεδίου η ΕΡΤ να προσπαθήσει να αλλάξει δημογραφικά χαρακτηριστικά της και να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας των τηλεθεατών της.
Για τούτο και ο Μπουρούνης ανέλαβε το νεανικό και ιντερνετικό οπτικακουστικό περιεχόμενο της ΕΡΤ. Πολύ σύντομα έγινε αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγράμματος του κρατικού οργανισμού.
Τη θέση αυτή άφησε, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων της πολύπειρης στα συνδρομητικά, ψηφιακά ΜΜΕ, Κατερίνας Κασκανιώτη στη νούμερο δύο θέση της διοικητικής πυραμίδας της ΕΡΤ, τη μόνη με εκτελεστικά καθήκοντα.
Η Κατερίνα Κασκανιώτη ήταν εκείνη που πρότεινε και σύστησε στη δεκαετία του ‘90 το K-TV (εκ του Kids TV), το δορυφορικό συνδρομητικό κανάλι με περιεχόμενο αμιγώς για παιδιά.
Έχει καλή γνώση του συγκεκριμένου τομέα και διασυνδέσεις, διεθνούς επιπέδου, με «βαριά» ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος.
Επιπλέον παραμονές Χριστουγέννων στην πρώτη γνωριμία της νέας διευθύνουσας της ΕΡΤ έγινε σαφές ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της είναι και η ανάπτυξη και τεχνολογική αναβάθμιση του ERTFLIX, μαζί με την ενδυνάμωση του ERTNEWS.
Με δεδομένο ότι θα έχει λόγο και ρόλο στο πρόγραμμα των καναλιών της εταιρείας, ίσως τα περιθώρια δημιουργικότητας για τον, μέχρι πριν από ελάχιστα 24ωρα, αναπληρωτή γενικό διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ, ναστένεψαν. Ίσως πάλι από νωρίτερα να θεωρήθηκε πως η σχέση Μπουρουνη-ΕΡΤ να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της.
Ο Κώστας Μπουρούνης πάντως θα αξιοποιηθεί, αλλά από άλλοραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.
Εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου ΑΝΤ1 και λέγεται ότι θα έχει επιτελικά καθήκοντα στον τομέα του μάρκετινγκ.
Παροικούντες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εικάζουν ότι μπορεί να σημειωθούν μία-δύο ακόμη «ολοκληρώσεις» συνεργασιών μεσοπρόθεσμα.