ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Όταν ο Χατζηνικολάου τα «είπε» (με οργή) στον Συρίγο για μια άλλη δήλωσή του


Στις πρώτες ημέρες του 2023 ο Άγγελος Συρίγος είχε προκαλέσει ένταση στην πολιτική σκηνή με μια δήλωσή του που αφορούσε τα εθνικά θέματα.
Στις πρώτες ημέρες του 2024 ο ίδιος με μια άλλη δήλωσή του, που επίσης άπτεται των εθνικών θεμάτων, έγινε πάλι στόχος της αντιπολίτευσης.
Τότε, όντας υφυπουργός Παιδείας, είχε δηλώσει ότι «εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου. Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση».
Τώρα ο Άγγελος Συρίγος δηλώνει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη, καθώς «το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».
Και στις δύο περιπτώσεις, όπως γράφει το harddog οι δηλώσεις του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής προκάλεσεθύελλα και έγινε στόχος επικρίσεων από πολιτικούς αντιπάλους. Ιδιαίτερα επικριτικός, ωστόσο, ήταν και ένας δημοσιογράφος που δεν τον λες κομματικό αντίπαλο του Α. Συρίγου. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αμέσως μετά τη επιστροφή του από τις εορταστικές διακοπές, στις 9 Ιανουαρίου 2023, και μολονότι είχαν περάσει 2-3 ημέρες από τις επίμαχες δηλώσεις, το πρώτο θέμα που σχολίασε στην εκπομπή του, στον Real fm, ήταν αυτές. Το σχόλιο ήταν έντονο και είχε οργή: «Είπα (σημ.: σε προηγούμενη αναφορά του για άλλο θέμα) να βγάλουν τον σκασμό. Θα χρησιμοποιήσω λίγο πιο επιεική έκφραση, διότι προς τα εκεί πάει η γλώσσα μου για τον υφυπουργό Παιδείας, τον κύριο Συρίγο».

Σε εκείνη την εκπομπή ο Ν. Χατζηνικολάου χαρακτήρισε τη δήλωση του υφυπουργού «αχρείαστη και βλαβερή για τα εθνικά συμφέροντα» και αναρωτήθηκε: «Αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ο κ. Συρίγος; Γιατί περιφέρεται νυχθημερόν στα κανάλια μιλώντας για τα εθνικά θέματα και για την εξωτερική πολιτική;»

Και επειδή τότε η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική τροχιά, ο δημοσιογράφος συνδύασε τις συχνές εμφανίσεις του Α. Συρίγου στην τηλεόραση με τις επικείμενες εκλογές του καλοκαιριού: «Από ό,τι φαίνεται τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθεια ενόψει της προεκλογικής περιόδου και του σταυρού προτίμησης να είστε μονίμως στα παράθυρα και στα ραδιόφωνα, το υπεραναλύεται το θέμα με έναν τρόπο που προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στον απόδημο ελληνισμό».
  • Δείτε ολόκληρο το θέμα της επίθεσης Χατζηνικολάου στον τότε υφυπουργό, όπως το παρουσίασε το Harddog ΕΔΩ.