ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα, τουλάχιστον 21 οι νεκροί


Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, όταν ένα λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε από γέφυρα, προσκρούοντας στις γραμμές του σιδηροδρόμου.
Δεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αναφορές για τέσσερις - πέντε αγνοούμενους. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Μέστρε, της Πάντοβας, του Τρεβίζο, του Μιράνο και του Ντόλο.
Οι υπεύθυνοι της έρευνας θα πρέπει να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών, με την επιχείριση διάσωσης να είναι σε εξέλιξη. Δυστυχώς εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί πιθανόν να αυξηθούν.
Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica έκανε λόγο για μια «τρομερή τραγωδία», ενώ κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.
Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι επρόκειτο για «ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».