ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Εκδικητικές διώξεις φοιτητών


Τέσσερα μέλη του φοιτητικού συλλόγου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, διώκονται πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί αποκλεισμός από την εαρινή εξεταστική περίοδο.
Πριν από έναν χρόνο ο αγώνας των φοιτητών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών είχε βαφτιστεί «πειθαρχικό παράπτωμα» από τον πρόεδρο του τμήματος. Εναν χρόνο μετά οι αντιδραστικές ενέργειες στο ίδιο τμήμα κλιμακώνονται καθώς τέσσερα μέλη του φοιτητικού συλλόγου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, διώκονται πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί αποκλεισμός από την εαρινή εξεταστική περίοδο. Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση που ποινικοποιεί τον φοιτητικό συνδικαλισμό με επίκληση του σχετικού νόμου της Νίκης Κεραμέως.
Οι διώξεις των φοιτητών αποσιωπήθηκαν τις τελευταίες μέρες από τα περισσότερα ΜΜΕ, τα οποία αρκέστηκαν να μεταδώσουν την «είδηση» του υποτιθέμενου αποκλεισμού του γραφείου του πρύτανη για τέσσερις ώρες την Παρασκευή χωρίς να εξηγηθεί ποιος ήταν ο λόγος των φοιτητικών κινητοποιήσεων.
- περισσότερα στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην ΕΦΣΥΝ ΕΔΩ