ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Το αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη


Τον Απρίλιο του 2005 εργαζόταν στα ΝΕΑ (ήδη από το 1987), στην Ελληνική Ραδιοφωνία έκανε (από το 1990) τις εκπομπές «Λαϊκοί βάρδοι» και «Άσσοι των γηπέδων», ο Πάνος Γεραμάνης και τέτοιες μέρες είχε φύγει για Πάσχα, στο χωριό της συζύγου, Ναυσικάς, έξω από την Πρέβεζα. Το βράδυ της Ανάστασης, σταμάτησε η καρδιά του.
Το αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του σπουδαίου δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού, ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού και συγγραφέα και παρουσιάζει ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Δρόμοι» με τον Άρη Σκιαδόπουλο, παραγωγής 2002, στο οποίο ο Πάνος Γεραμάνης μιλά για τη σχέση του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, θυμάται την πρώτη συνέντευξη που του πήρε, ενώ η κάμερα τον κατέγραψε στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Λαϊκοί βάρδοι». Μιλά επίσης ο Τάσος Τσερόλας, προσωπικός φίλος του Στέλιου Καζαντζίδη και του ίδιου.

Ο Πάνος Γεραμάνης, από το Βασιλικό Εύβοιας, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια, ενώ στην πολύχρονη πορεία του συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.
Ξεκίνησε το ραδιόφωνο το 1989 στον 902-Αριστερά στα FM και συνέχισε το 1990 στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στο Δεύτερο Πρόγραμμα («Λαϊκοί βάρδοι») και στην ΕΡΑ σπορ («Άσσοι των γηπέδων»).