ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΡΤ που είχε και χορηγό!


Η φωτογραφία είναι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, την εποχή που η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΡΤ είχε αποκτήσει χορηγό: τη Mobil. Τη φανέλα φόρεσε για αρχική φορά την περίοδο 1988-89 στον αγώνα με την εφημερίδα «Πρώτη», μια πολύ καλή έκδοση στον χώρο της Αριστεράς, που δεν μακροημέρευσε. Στο πλαίσιο εκείνου του αγώνα βγήκε και αυτή η φωτογραφία που ανέβασε στο facebook ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Ο οποίος μας πληροφορεί ότι ο Νίκος Κατσαρός ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας της ΕΡΤ αλλά εκείνη την περίοδο είχε χάσει τη θέση του από τον Γιώργο Θαναηλάκη και αγωνιζόταν με την ομάδα της εφημερίδας.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΕΡΤ νίκησε με 3-1, αλλά ο Χρήστος δεν αναφέρει τους σκόρερ. Έχει, όμως, πλήρη λεζάντα για τα πρόσωπα της φωτογραφίας:
ΠΑΝΩ: Δημήτρης Θεοδωρίδης (ο αρχηγός μας και η οργανωτική ψυχή της ομάδας), Θαναηλάκης, Μάνδαλος, Νέστορας Δημαράς, N. Ρίζος, Παπαδόπουλος, Αντρέας Μπακούλας και Αλέκος Σιμιτζής. 
ΚΑΤΩ: Κώστας Καπάταης, Νίκος Μιχαλίτσης, Ντίνος Πιερρόπουλος, Πάνος Καμενίδης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Μαμουζέλος.