ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Δεξιές υποψηφιότητες: Πρώτος ο Αυτιάς στις μετρήσεις, χαμηλό βαρομετρικό για Φλώρο και Στεφανή


Με δεδομένο ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν φαίνεται να έχει την προσδοκώμενη απήχηση στη δεξαμενή των δεξιών ψηφοφόρων, τις τελευταίες μέρες προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την ανάγκη της εξεύρεσης ενός προσώπου που θα καταφέρει να αναχαιτίσει τους δεξιόστροφους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με τα μικρότερα κόμματα της σκληροπυρηνικής δεξιάς. 
Βλέπετε, στη Βόρεια Ελλάδα η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου έχει αρχίσει και φλερτάρει σε πολλούς νομούς με τη δεύτερη θέση, ενώ δυναμική έχει αναπτύξει και η Νίκη του θεολόγου από το Κιλκίς. Επειδή, λοιπόν, οι εκροές από τα δεξιά είναι μαζικές, κρίνεται αναγκαία η προσθήκη ενός προσώπου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που θα μπορέσει να συνομιλήσει με το συγκεκριμένο εκλογικό κοινό.

Στο τραπέζι τα ονόματα Στυλιανίδη – Γκιουλέκα

Από εκεί που στο Μαξίμου είχαν κοντέψει να εντάξουν μέχρι και τον Σημίτη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, εσχάτως προέκυψε η ανάγκη για κάτι πιο σκληροπυρηνικά δεξιό. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης (άχαρης για τους περισσότερους στο κυβερνείο) κουβέντας, έπεσαν στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και δύο ονόματα βουλευτών. Των Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κώστα Γκιουλέκα, που θεωρούνται πρόσωπα που μπορούν να διεισδύσουν στο ακροατήριο του Βελόπουλου. 

Χαμηλό βαρομετρικό για Φλώρο – Στεφανή

Και μια και ακούω διάφορα για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο δύο παλιοί στραταίοι, οι Φλώρος και Στεφανής, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι σε μια δημοσκόπηση που έπεσε προσφάτως στα χέρια μου ο μεν πρώτος συγκεντρώνει ένα ποσοστό πέριξ του 3%, ο δε δεύτερος τα πηγαίνει καλύτερα, κινούμενος στο 4%. Και για να έχετε μια τάξη μεγέθους, να σας πω ότι ο πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αυτιάς, καταγράφει ένα 35%.