ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Βρέθηκε νεκρός ο πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»


Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ στη Σεούλ βρέθηκε ο ηθοποιός Lee Sun-kyun, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για τον ρόλο του στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Παράσιτα». Ο Lee, 48 ετών, εντοπίστηκε αφότου η σύζυγός του ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε φύγει από το σπίτι και είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο ηθοποιός ήταν υπό αστυνομική έρευνα για φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχοτρόπων ναρκωτικών. Το «σκάνδαλο» κατέστρεψε την εικόνα του, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Λι είχε ανακριθεί τρεις φορές από την αστυνομία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακρίθηκε για 19 ώρες. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι εξαπατήθηκε από την ιδιοκτήτρια ενός μπαρ, η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να τον εκβιάσει, ανέφερε το Yonhap.

Μίλησε σε δημοσιογράφους στα τέλη Οκτωβρίου, προτού εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα του Ίντσεον για να συναντηθεί με τους αστυνομικούς. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που προκάλεσα μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς ανθρώπους με το να εμπλακώ σε ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό», είπε προσθέτοντας: «Λυπάμαι για την οικογένειά μου, η οποία βιώνει τόσο δύσκολο πόνο αυτή τη στιγμή».

Απόφοιτος του διάσημου Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών της Νότιας Κορέας, ο Λι έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός το 2001 σε μια τηλεοπτική κωμική σειρά με τίτλο Lovers.

Αργότερα κέρδισε την αναγνώριση για τις ερμηνείες του σε διάφορους ρόλους, αλλά παγκοσμίως, έγινε γνωστός για την ερμηνεία του πλούσιου και ρηχού πατριάρχη στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 2019 Parasite του σκηνοθέτη Bong Joon-ho.

Αδιανόητη νομοθεσία κατά των ναρκωτικών στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα έχει σκληρούς νόμους για τα ναρκωτικά και τα εγκλήματα ναρκωτικών συνήθως τιμωρούνται με τουλάχιστον έξι μήνες φυλάκιση ή έως και 14 χρόνια για υποτροπιάζοντες και εμπόρους.
Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.
Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.