ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Τυφεκιοφόρος


Πολλά σχόλια έγιναν, όπως θα ξέρετε, με τις «αποδράσεις» του Στέφανου Κασσελάκη στο Παρίσι, στο Τέξας, στο Μισισίπι και στη Νέα Υόρκη. Εγώ τα βρίσκω κακεντρεχή και θα σας εξηγήσω αμέσως τον λόγο. Για τον Στέφανο, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να υπηρετήσει την πατρίδα και, όπως κάθε νέος προτού «παρουσιασθεί», δικαιούται να ξεσκάσει εν όψει της κατάταξής του. Μην αρχίσετε πάλι τα σχόλια.
Ο νόμος είναι νόμος και για την περίπτωση του Στέφανου προβλέπει πως ως «Ελλην του εξωτερικού» και λόγω ηλικίας, θα προσφέρει τις υπηρεσίες στην πατρίδα για 20 ημέρες. Ωραία, αλλά με τι ειδίκευση; Ρώτησα και έμαθα επειδή, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς, ο Στέφανος θα λάβει εκπαίδευση 15 ημέρων.
Ετσι, απομένουν άλλες πέντε ημέρες έως το πολυπόθητο απολυτήριο. Στον Αυλώνα και στα Τεθωρακισμένα που θα καταταγεί οι ειδικότητες είναι περίπλοκες (όπως ασυρματιστής πολυβολητής, οδηγός άρματος, αρχηγός πληρώματος κ.τ.λ.) και για να τις αποκτήσει κανείς απαιτείται χρόνος.
Χωρίς ειδικότητα, όμως, δεν μπορεί να απολυθεί, γιατί εάν γίνει επιστράτευση, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει να χειρίζεται όπλο. Ετσι η ειδικότητα που θα του δοθεί είναι η πιο απλή, αυτή του… τυφεκιοφόρου! Ο Στέφανος παίρνει το όπλο του, λοιπόν. Αντε και καλός πολίτης.