ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ανταποκρίθηκε στην εισαγγελική πρόσκληση


Γιατί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν θα πάει στον Άρειο Πάγο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα πάει στον Άρειο Πάγο παρά την πρόσκληση που δέχθηκε από την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη προκειμένου να ενημερώσει για τις καταγγελίες περί «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως αναφέρει το in.gr, ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, η παρέμβαση του Αρείου Πάγου που περιλαμβάνει και την πρόσκληση στο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήρθε με σημαντική καθυστέρηση, καθώς ο Ολυμπιακός εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια καταγγέλλει συστηματικά και τεκμηριωμένα την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Γι’ αυτό το λόγο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν πρόκειται να προσέλθει ο ίδιος».

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να ενημερώσει, μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου, την εισαγγελική αρχή ότι προτίθεται με υπόμνημα να εισφέρει όσα σταθερά και επανειλημμένως έχει διατυπώσει δημοσίως όλα αυτά τα χρόνια με μοναδικό σκοπό και αίτημα την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την επεισοδιακή ισοπαλία με τον Βόλο, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό».

Μετά τις αναφορές περί «εγκληματικής οργάνωσης» που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άρειος Πάγος μέσω της εισαγγελέως κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη «την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.