ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Οι «αιματηρές οικονομίες» της ΕΡΑ Σπορ...


...και η απουσία απεσταλμένων στην Ευρώπη

Η ΕΡΑ Σπορ, το πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους σταθμούς τού ίδιου ενημερωτικού χώρου, έχει αφεθεί στον επαγγελματικό «πατριωτισμό» των συντακτών του, ο αριθμός των οποίων διαρκώς μειώνεται με τις συνταξιοδοτήσεις και, παλαιότερα, με τις απώλειες στελεχών του.

Η ΕΡΑ Σπορ την προηγούμενη Πέμπτη δεν είχε απεσταλμένο στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των φίλων της ομάδας –της μοναδικής που σημείωσε θετικό αποτέλεσμα (νίκησε 2-1) μεταξύ των τεσσάρων που αγωνίζονταν την ίδια ημέρα στην Ευρώπη. Και δενήταν πρώτη φορά που άφησε χωρίς αποστολή σε ευρωπαϊκό αγώνα ελληνική ομάδα και όχι μόνο τον ΠΑΟΚ.

Στο ερώτημα που έκαναν ακροατές μετά το παιχνίδι της Πέμπτης, γιατί δεν είχε ο σταθμός απεσταλμένο στη Γερμανία, η απάντηση παραγωγών εκπομπών ήταν «δεν ξέρουμε». Προφανώς ήξεραν, αλλά ποιος και πώς να το πει κάποιος στον αέρα. Δεν υπήρχε απεσταλμένος γιατί δεν συμπεριέλαβε ο ΠΑΟΚ στην αποστολή δημοσιογράφο του σταθμού –όπως κάνει εδώ και χρόνια. Αποστολές της ΕΡΑ Σπορ γίνονται όταν οι ΠΑΕ παίρνουν μαζί με τη δική τους αποστολή δημοσιογράφους, οπότε η Ραδιοφωνία χρεώνεται τη διαμονή και τη σίτιση των απεσταλμένων. Δηλαδή γλιτώνει μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια, άρα μερικά κατοστάρικα. Όσα γλίτωσε δηλαδή και σε άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια που δεν είχε αποστολή, όπως λόγου χάρη στο Μαρσέιγ-ΑΕΚ.

Ολόκληρος ενημερωτικός Οργανισμός, με έξοδα και έσοδα εκατομμυρίων, κάνει «αιματηρές οικονομίες» και χάνει σε ενημέρωση και σε κύρος.

- από το Harddog