ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Οι φίλοι της Σέλτικ αγνοούν τη διοίκηση: «Να σηκώσουμε τη σημαία της Παλαιστίνης»


Οι φίλοι της Σέλτικ έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για μια ελεύθερη Παλαιστίνη ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση της ομάδας, γνωρίζοντας την αυστηρή “No politica” στάση της UEFA σε τέτοια ζητήματα και τον κίνδυνο τιμωρίας που υπήρχε, είχε εκδώσει σχετικές οδηγίες. Σε αυτές απαγορευόταν η είσοδος στο Celtic Park για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με παλαιστινιακές σημαίες.

«Μπάνερς, σημαίες και σύμβολα σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, δε θα πρέπει να εκτίθενται στο Celtic Park αυτή τη στιγμή» κατέληγε η ανακοίνωση της ομάδας.


Οι οπαδοί της Σέλτικ είχαν σηκώσει παλαιστινιακές σημαίες και πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην Κιλμάρνοκ για την σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ και είχαν εκφραστεί μέσω του συνδέσμου τους επίσημα υπέρ της πολιτικής αυτοδιάθεσης των οπαδών. Η Πράσινη Ταξιαρχία (Green Brigade), όπως είναι το όνομα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας ανέφερε:
«Η επιθυμία καταστολής της πολιτικής έκφρασης στο πλαίσιο της υποστήριξης της Σέλτικ, μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Παρά την οποιαδήποτε περαιτέρω παρεμπόδιση, ενθαρρύνουμε και πάλι τους φιλάθλους να υψώσουν με θάρρος τη σημαία για την Παλαιστίνη».
- από το oneman (EΔΩ)