ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

To ροκ συγκρότημα που έγινε ελαφρύ ποπ...


«Αυτό που έγινε δεν διδάσκεται. Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου .
Μιλώντας στο ΟPEN για το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και για την επόμενη ημέρα, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως το ξέραμε ως αριστερό κόμμα. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα. Πρέπει να δούμε εάν αυτό που γίνεται θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό».
Όπως είπε ο κ. Κούλογλου, δεν άκουσε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη τη λέξη Αριστερά και συμπλήρωσε ότι είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.
Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά, θα πρέπει να δώσει εξετάσεις, ενώ εκτίμησε πως κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο.
«Αυτό που έγινε, έγινε γιατί υπήρχε μια βαθιά κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία όπου πλέον είχαν χαθεί οι αναφορές στην αριστερά. Κάποιος ο οποίος ήρθε και υποσχέθηκε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και θα ξαναφέρει τα παλιά μεγαλεία έφερε αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε στην συνέχεια.
Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε σε δύο εκδοχές. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η μία είναι να προχωρήσει σε μια προσπάθεια προσεταιρισμού των ηττημένων, ενώ η άλλη εκδοχή είναι να εκμεταλλευτεί τη νίκη του για να κερδίσει και τα όργανα εκείνα στα οποία δεν έχει την πλειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μιλώ κυρίως για την πολιτική γραμματεία».
«Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους αλλά και για τις πανωλεθρίες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.