ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τσίπρας: Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ


Κοντά μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση ο Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσει να είναι παρών.
«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του κόμματος και αν ο Κασσελάκης κατάλαβε το μήνυμα της ευχής «σιδεροκέφαλος».
«Του έδωσα το "βαλιτσακι" με τους κωδικούς των πυρηνικών» είπε αστειευόμενος ο Τσίπρας όταν του μίλησαν για παράδοση-παραλαβή…
Και αμέσως μετά έστειλε νέο μήνυμα ενότητας, καθώς στο σχόλιο δημοσιογράφου «αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…», ο Τσίπρας απάντησε: «Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω...»
Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία ανέφερε ότι θα είναι πολύ συχνά στη Βουλή, τονίζοντας: «Αυτό είναι το γραφείο μου».
Προηγουμένως σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση Τσίπρα με τον Κασσελάκη, στη Βουλή. Τα βασικά μηνύματα της συνάντησης και από τους δύο, με βάση τη δήλωση Κασσελάκη, ότι «στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος», ήταν η ανάγκη για ενότητα και συντροφικότητα.
«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί», είπε ο Τσίπρας στον Κασσελάκη. Και πρόσθεσε: «Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες χωρίς ενοχές και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες πολλές».
«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος κι ο δεύτερος είναι πρώτος», σημείωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης του απάντησε ότι «εσείς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από μένα», με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει χαριτολογώντας: «Κι εσύ από μπέιζμπολ».
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοινή συνισταμένη όλων των μελών, όλων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τιμώ, είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Ευχαριστώ πολύ. Προχωράμε» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, όπου θα αναλάβει καθήκοντα.