ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Εκτός γραμμής Αλαφούζοι και Μαρινάκης;


Πολλοί είναι αυτοί που έχουν διακρίνει ότι υπάρχει μια μικρή αλλαγή γραμμής στα Μέσα της οικογένειας Αλαφούζου. Εξηγούμαστε, η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό σε πολλά θέματα ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση. Είναι άλλωστε από τις εφημερίδες που προχώρησαν σε σημαντικές αποκαλύψεις για το θεμα των υποκλοπών, ενώ έκαναν αίσθηση τα ρεπορτάζ της σχετικά με τα Τέμπη, τις φωτιές και τις πλημμύρες. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι πως τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι και ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου αφήνει τη λογική του 100-0 υπέρ της κυβέρνησης.
Προφανώς και δεν έγινε αντιπολιτευτικό (ή έστω αντικειμενικό) «μαγαζί» ο ΣΚΑΪ, αλλά η επιθετικότητα του ορισμένων δημοσιογράφων, σε κάποια θέματα ειδικά της καθημερινότητα όπως η ακρίβεια, έχει κάνει αίσθηση. Τόσο μάλιστα που το Μαξίμου δεν χάνει ευκαιρία να στείλει μήνυμα με την ενόχληση του. Στην Καθημερινή βέβαια είναι σαφές ότι το μήνυμα του Μαξίμου, δεν έχει παραληφθεί. Θα φανεί αν θα το παραλάβουν στον ΣΚΑΪ.

Να μείνουμε λίγο ακόμα στα δημοσιογραφικά «μαγαζιά». Αυτό που σίγουρα έκανε αίσθηση είναι το γεγονός ότι και τα ΜΜΕ συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζουν να παίζουν ψηλά και αναλυτικά το θέμα των υποκλοπών. Αφορμή ήταν η διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο. Έτσι μετά τις σημαντικές ανακαλύψεις που είχε κάνει στο παρελθόν η εφημερίδα «Το Βήμα», φαίνεται πώς το ενδιαφέρον επιστρέφει και αναμένονται και νέες αποκαλύψεις. Ήδη τα Νέα επιβεβαίωσαν στην πραγματικότητα ότι ΕΥΠ και Predator είναι ένας μηχανισμός και συνεχίζουν. Φαίνεται πως το «Υποκλοπές τέλος» όπως είχε το Σεπτέμβριο του 2022 σε πρωτοσέλιδο τίτλος η εφημερίδα, δεν ισχύει.