ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ούτε για μονόστηλο...


Δέσμιοι των δημοσιογραφικών κλισέ που μας παραδόθηκαν από προηγούμενες γενιές, δεν παύουμε να τα μηρυκάζουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει το καθένα. Και έτσι, αφού με το «σε πλήρη εξέλιξη» συνοδεύουμε αστυνομικές καταδιώξεις, μέτρα αποτροπής, πολεμικές επιχειρήσεις, έρευνες συμβάντων, δημόσια έργα, εισαγγελικές έρευνες, εργώδεις διαβουλεύσεις, το κολλήσαμε στις επιχειρήσεις διάσωσης από τις πλημμύρες, που «βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» όπως ακούσαμε σε κάποιες μεταδόσεις, αλλά κυρίως του δώσαμε να καταλάβει στις φωτιές: «Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά» στον Έβρο, στη Βοιωτία, στη Ρόδο, στην Πάρνηθα. Όχι απλώς σε εξέλιξη, αλλά σε πλήρη.
 Γιατί πώς να δικαιολογήσεις τα συνακόλουθα «πύρινη λαίλαπα», «πύρινη κόλαση», «πύρινος κλοιός», «πύρινος εφιάλτης» και άλλα συναφή; Άλλωστε, αν ήταν «μερική εξέλιξη», ή σκέτα «εξέλιξη», δεν θα υπήρχε θέμα να το συζητάμε. Ούτε για μονόστηλο.
- από το Harddog