ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τι φάση;


Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός ταξιδεύει πλέον σε κάποια άλλη διάσταση στον χώρο και στον χρόνο, η χθεσινή μέρα ήρθε με πάταγο να τη διαλύσει. Αφού αποφάσισε να «πέσει στα βαθιά», προστατευμένος βεβαίως από ΜΑΤατζήδες έτοιμους να ρίξουν «ξύλο», εμφανίστηκε στη Λάρισα να θαυμάζει τη θέα από το Δημαρχείο, χαζογέλαγε μπροστά σε μαθητές που δεν μπορεί να μην ήταν και αυτοί σοκαρισμένοι από τις θλιβερές εικόνες της τελευταίας εβδομάδας και αρκέστηκε να σχολιάζει την πραγματικότητα ως κάποιος επισκέπτης από το εξωτερικό.

Αλλά το σόου δεν τελείωνε εκεί. Πήρε τη μορφή περιοδείας, αφού ακολούθησε και η επίσκεψη στον Έβρο, όπου έκρινε σκόπιμο να μιλήσει στους ντόπιους για τα οφέλη του φυσικού αερίου και να δηλώσει σχετικώς ικανοποιημένος επειδή «σημαντικά κομμάτια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς έχουν καεί με φωτιά χαμηλής ή μέσης έντασης». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσει ως πρότυπο για την ταχεία αποκατάσταση την παρατημένη στην τύχη της βόρεια Εύβοια.

Αποσβολωμένοι όσοι παρακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του δεν μπορεί να σκέφτηκαν κάτι διαφορετικό σε νόημα από αυτό που συνηθίζουν να λένε τα νέα παιδιά, για πράγματα που τους φαντάζουν απίστευτα: Τι φάση;

Οσο προστατευμένος και αν νιώθει ο «κυβερνήτης», προσπαθώντας να ωραιοποιεί καταστάσεις, να κρύβει ευθύνες ή να επαναλαμβάνει ψεύτικες, ξαναζεσταμένες υποσχέσεις για μεγάλα έργα και… ανασκουμπώματα, κάπου θα περίμενε κανείς ότι θα αισθανθεί και λίγη ντροπή. Αλλά προφανώς τέτοια αισθήματα δεν έχουν χώρο στον ψυχισμό του.

Το μόνο που συγκινεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι υποκλίσεις σφουγγοκωλάριων και τα κόκκινα χαλιά ομοϊδεατών του. Σαν αυτό που πρόθυμα δέχτηκε να του στρώσει η φίλη του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα στο Στρασβούργο, όπου δήθεν πάει για να ζητήσει ραγδαίες διαδικασίες για αποζημιώσεις και ενισχύσεις από την Ε.Ε.
 Κι ας προειδοποιεί ο επίτροπος Τζεντιλόνι ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να εκταμιευθούν τόσο γρήγορα. Και ας αποκαλύπτει ο Πέτρος Κόκκαλης ότι, σε αντίθεση με τη Σλοβενία, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα καταθέσει κανένα συγκεκριμένο αίτημα και ότι το ζήτημα δεν λύνεται με μια πρωθυπουργική επίσκεψη στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου. 
Και ας βγαίνει στα φόρα ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά κανένας δεν θα βρεθεί αύριο να του απευθύνει το απλό ερώτημα: Τι φάση;

Kώστας Αργυρός
Αυγή (12.9.2023)