ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

H πάλη των... τάσεων


Κείμενο-παρέμβαση τρεις μέρες πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μια νέα υπό διαμόρφωση τάση με τίτλο ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ (που σημαίνει ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ) δίνει σήμερα τις θέσεις της μέσω της efsyn.gr. Πρόκειται, εξ όσων πληροφορηθήκαμε για μια συλλογικότητα στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμμετέχουν στην Ομπρέλα οι περισσότεροι, θέτουν με πολύ πιο επιτακτικό τρόπο το ζήτημα της αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, ασκούν κριτική για την πρόσφατη μεγάλη ήττα στις εκλογές, καταλογίζοντας την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να αφήνουν στο απυρόβλητο τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη που συγκροτούν τη συγκεκριμένη τάση, τα χαρακτηριστικά και οι στόχοι της οποίας θα γίνουν πολύ πιο ευκρινή στην πορεία προς το έκτακτο Συνέδριο, έχουν γίνει γνωστά από τη συμμετοχή τους σε διάφορες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια. Όπως ήταν το κείμενο των 500 στελεχών, εναντίον υβριστικών συμπεριφορών οπαδών του κλίματος Πολάκη, πριν το 3ο Συνέδριο, το κείμενο των 600 κατά της υπερψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ του επιδόματος στους αστυνομικούς, ενώ πρόσφατα δημοσίευσαν κείμενο για το έγκλημα της Πύλου απαιτώντας να αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποστήριξή του στον φράχτη του Έβρου.

Το κείμενό τους είναι -εξ όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας- το πρώτο αναλυτικό και συγκροτημένο κείμενο στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί μια αναλυτική κριτική των αιτίων της ήττας την οποία αποδίδει στην αλλοίωση του αριστερού ριζοσπαστικού χαρακτήρα του κόμματος και στην αλόγιστη και ατελέσφορη διεύρυνση προς το μεσαίο χώρο, που είχε ως αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά γράφουν "ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει προς κάθε κατεύθυνση και προς τα Αριστερά και την αποχή και προς το Κέντρο".

Σε ό, τι αφορά το πρόσωπό των ημερών τον κ. Κασσελάκη, χωρίς να τον ονομάζουν, του αποδίδουν χαρακτηριστικά "μεταδημοκρατίας" και "μεσσιανισμού", ενώ τις πρακτικές που ακολουθεί τις θεωρούν προϊόν των "χειρότερων μεθόδων της αμερικάνικης πολιτικής επικοινωνίας".

Τέλος, ζητούν την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ολική επαναφορά στις αξίες και στις ιδέες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την επικαιροποίηση του Προγράμματος με ειδική αναφορά στην κλιματική κρίση και δηλώνουν ότι σε συνεργασία με άλλες τάσεις και πρόσωπα θα εργαστούν για την ισχυροποίηση και τη δημοκρατική Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της Αριστερής του Πτέρυγας. Έτσι, ώστε, το κόμμα αυτό να καταστεί και πάλι κόμμα εξουσίας μέσα από τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος και τη γείωσή του στα κινήματα, στους κοινωνικούς χώρους, στην Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και τη νεολαία.
Διαβάστε το κείμενο -παρέμβαση της Πρωτοβουλίας στην ΕφΣυν ΕΔΩ