ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Θύμα ξυλοδαρμού στο ΟΑΚΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος και Συμβούλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα.
Σύμφωνα με όσα γράφει το in.gr στο δημοσιογράφο επιτέθηκε γνωστός εφοπλιστής μαζί με δύο μπράβους. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο εφημερεύον “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο. Αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.
Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.
Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Kαταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.
Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμα δεν έχει καταδικάσει την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης - από άτομο που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ - ενώ δειπνούσε σε ταβέρνα της Ερέτριας με την οικογένειά του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η πεθερά του.