Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Τo Βήμα της Ευρώπης και οι μαθητικές εφημερίδες


Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσω του θεσμού των «Μαθητικών Εφημερίδων» και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης» με θέμα «Η Δημοσιογραφία ως πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» την Κυριακή 12 Μαΐου στην αίθουσα Anassa City Events.

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία που συμμετείχαν στην ειδική έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ευρώπης», θα εστιάσουν στην πορεία της δημοσιογραφίας, στην εξέλιξη των ΜΜΕ και θα αναζητήσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από δημοσιογράφους έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και ψηφιακών μέσων του Ομίλου της Alter Ego Media.

Στο πάνελ των συζητήσεων θα συμμετέχουν η αρχισυντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ & υπεύθυνη για την έκδοση των Μαθητικών Εφημερίδων του ΒΗΜΑΤΟΣ, κ. Μάρνυ Παπαματθαίου, η παρουσιάστρια κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του MEGA, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του 104,6 My Radio, κ. Χάρης Χρονόπουλος, και ο head of digital storytelling tovima.gr, κ. Γιώργος Πολυμενέας μαζί με μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αττικής και της Περιφέρειας. 
Τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των ενοτήτων που θα παρουσιαστούν θα έχουν μέλη πολλών μαθητικών κοινοτήτων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης. Το συντονισμό και την παρουσίαση του πάνελ θα έχει η δημοσιογράφος του MEGA, Κωνσταντίνα Ζαντοπούλου.
Ως τιμώμενος καλεσμένος στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος ενσαρκώνοντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» θα μιλήσει για τη σημασία της Δημοκρατίας στη μεταιχμιακή εποχή μας ως βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε κάθε παιδί που αγωνίζεται για τα όνειρά του.