ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Σιγά μη δώσει τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση Μητσοτάκη


Νέα παράταση στην παράταση για την αδειοδότηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Η κυβέρνηση έφερε ένα πολυνομοσχέδιο σήμερα στη Βουλή, σε άρθρο του οποίου δίνεται παράταση στην αδειοδότηση.
«Καταληκτική προθεσμία για τη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού περιεχομένου και περιφερειακής εμβέλειας (ενημερωτικού γενικού και μη ενημερωτικού περιεχομένου) ορίζεται η 31η.12.2024» γράφει για τα κανάλια. Είναι καταρχάς τα θεματικά που θα φτιαχτούν και θα βγαίνουν πανελλαδικά και, κατά δεύτερον, τα περιφερειακά κανάλια που εκπέμπουν τοπικά στις διάφορες περιοχές της χώρας.
Και για τα ραδιόφωνα: «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που περιλαμβάνονται στο οικείο Μητρώο του Ε.Σ.Ρ., εποπτευόμενοι ως νομίμως λειτουργούντες, συνεχίζουν να εκπέμπουν νόμιμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών. Ως καταληκτική προθεσμία για τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών ορίζεται η 31η.12.2024».
Υπενθυμίζουμε πως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη μία μόλις άδεια έχει δοθεί – και αυτή στο Mega επειδή τη ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η έβδομη πανελλαδική γενικού περιεχομένου παραμένει ελεύθερη και για τις θεματικές (τρεις ή τέσσερις) δόθηκε παράταση. Παράταση στην παράταση για να είμαστε ακριβείς... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν