ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Kαι ξαφνικά, όλα τα κανάλια έκοψαν τα πολιτικά πάνελ!


Έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον. Αμέσως όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές του Ιουλίου οι τηλεοράσεις σταμάτησαν "μαχαίρι" τα πολιτικά πάνελ. Ήταν το διάστημα εκείνο που το Μαξίμου είχε αποφασίσει να απαγορεύσει την συμμετοχή των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σε τηλεοπτικές συζητήσεις, ώστε να μείνουν εκτός κάδρου οι κυβερνητικές ευθύνες. Αν έβγαινε στις τηλεοράσεις, θα έβγαινε ένας υπουργός μόνος του, χωρίς αντίλογο από στέλεχος άλλου κόμματος!

Η τακτική των μη πολιτικών συζητήσεων συνεχίζεται, όμως, και τώρα, με τους Κροάτες δολοφόνους. Έτσι μένουν εκτός κάδρου το πού οφείλονται οι αστοχίες της ΕΛΑΣ, ο παχυδερμισμός και η αλαζονεία των αρμοδίων που αρνούνται κατηγορηματικά να υποβάλλουν μια έστω παραίτηση ή να προχωρήσουν σε μια αποπομπή (ως και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αφήνουν απέξω!), η -παροιμιώδης πλέον- απουσία του πρωθυπουργού όλο αυτό το διάστημα!

Τυχαίο; Δύσκολο να πει κανείς κάτι τέτοιο. Ούτε η επίκληση του καλοκαιριού και τα "μπάνια των πολιτικών" μπορεί να αποτελούν την αφορμή να μην διεξάγεται στα μέσα ενημέρωσης ούτε μια πολιτική αντιπαράθεση.
Ποτέ, άλλωστε, σε κανένα καλοκαίρι που υπήρχαν τόσο μείζονα θέματα, δεν αποφεύγονταν (όπως ο διάολος το λιβάνι) οι πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις!

Στην πολιτική και στη δημοσιογραφία, άλλωστε, ισχύει το δόγμα των αστυνομικών αρχών όταν αναζητούν έναν ένοχο: "Ποιος είχε λόγο να το πράξει; Ποιον ωφελεί;"
Ποιον λοιπόν ωφελεί το να μη γίνονται πολιτικές συζητήσεις;

Βασίλης Σκουρής