ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΜΑΤ προστάτευαν αθλητικούς παράγοντες που γλεντούσαν στα μπουζούκια


Tην ώρα που κυβέρνηση και ΕΛΑΣ φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη φονική επιδρομή που έκαναν ανενόχλητοι νεοναζί χούλιγκαν με αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, αποκαλύπτεται ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν πολίτες, για να φυλάνε λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων και για να αποτρέπουν πολίτες που απαιτούν να παραμείνει δημόσιο το πάρκο Δρακοπούλου.
Εκτός όμως από την καταστολή των λαϊκών διεκδικήσεων, τα ΜΑΤ χρησιμοποιούνται και για την φύλαξη παραγόντων και ποδοσφαιριστών που διασκεδάζουν σε νυχτερινά κέντρα.
Το περιστατικό με διμοιρία των ΜΑΤ η οποία δεσμεύτηκε για να προστατεύει παράγοντες και ποδοσφαιριστές που διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο, έγινε πριν από λίγες ημέρες και η καταγγελία γίνεται από συνδικαλιστές αστυνομικούς στο έντυπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έντυπό τους:
«Πριν μερικές μέρες μία ολόκληρη Διμοιρία ήταν “στημένη” έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης της πρωτεύουσας ώστε να μπορούν σε αυτό να διασκεδάσουν ξέγνοιαστα παράγοντες και παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν θεωρείται πως η μόνη αστυνομία που υπάρχει είναι η Υ.Α.Τ. (σ.σ Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης) και χωρίς την παρουσία της δε μπορεί να γίνει ούτε πάρτι γενεθλίων τότε δώστε μας κίνητρα για να είμαστε εδώ…».


Την επισήμανση έκανε με ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, θέτοντας καίρια ερωτήματα για το αστυνομικό φιάσκο και την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.
«Γιατί επέτρεψαν αυτό το δολοφονικό κονβόι να φτάσει έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας μοιάζει πραγματικά άξιο απορίας. Την απάντηση θα πρέπει να την ψάξουμε στην πραγματική φύση του μηχανισμού που αποκαλείται Αστυνομία: όσο και αν η ΕΛΑΣ επικαλείται ως αυτονόητο σκοπό της την “προστασία του κάθε πολίτη”, στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός στην υπηρεσία των λίγων και των ισχυρών που προστατεύει “τον κάθε πολίτη” μόνο παρεμπιπτόντως», αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος.
Και συνεχίζει: «Για να διασκεδάζουν στα μπουζούκια οι αθλητικοί παράγοντες, υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ “προληπτικά”! Για να εμποδίσουν μια φάλαγγα από πατενταρισμένους φασίστες οπαδούς να σπάσουν και να μαχαιρώσουν, δεν υπήρξε μέριμνα…».