ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ανατροπές και αλλαγές στα κανάλια


Άμεσες αλλαγές δρομολογούνται στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Όπως αναφέρει μήνυμα που προβάλλεται ήδη στην ΕΡΤ1, από τις 28 Αυγούστου -οπότε και ξεκινά, ουσιαστικά, η νέα σεζόν- «όλη η ενημέρωση» της ΕΡΤ μεταφέρεται «αποκλειστικά» στο ΕΡΤ News. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ1, η οποία προσανατολίζεται στην υιοθέτηση του μοντέλου των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με περισσότερες ώρες στην ψυχαγωγία.
***
Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα έχει ενημέρωση μέχρι τις 9 το πρωί, από κοινού με το ΕΡΤ News, και έκτοτε θα έχει δικό της πρόγραμμα με την παρουσίαση δύο (το πολύ) δελτίων ειδήσεων. Ήδη, πάντως, η ΕΡΤ1 έχει κάνει γερό «μπάσιμο» στη μυθοπλασία, ανακοινώνοντας την προβολή πολλών ελληνικών σειρών.
***
Δύο νέα τρέιλερ έβγαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha για τη σεζόν που έρχεται, παρουσιάζοντας τον βασικό «κορμό» του προγράμματός του για τους επόμενους μήνες. Το ένα τρέιλερ αφορά τον ενημερωτικό του τομέα με τον Αντώνη Σρόιτερ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων, «Αυτοψία»), τον Σταύρο Θεοδωράκη («Πρωταγωνιστές»), την Τατιάνα Στεφανίδου («T-Live») και τον Νίκο Μάνεση (κεντρικό δελτίο ειδήσεων, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»).
***
Το δεύτερο τρέιλερ του Alpha αφορά τον ψυχαγωγικό τομέα και πρωταγωνιστούν η Σταματίνα Τσιμτσιλή («Happy Day»), η Κατερίνα Καινούργιου («Super Κατερίνα»), ο Άκης Πετρετζίκης («Kitchen Lab») και η Ναταλία Γερμανού («Καλύτερα Δε Γίνεται!»).
***
Με νέο λογότυπο το Kontra, έβγαλε στον αέρα δύο νέα trailer για το πρόγραμμά του, που ξεκινά επίσημα στις 28 Αυγούστου. Το ένα για το ανανεωμένο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, με τον Πάνο Χαρίτο στην παρουσίαση και την προσθήκη δημοσιογράφων μπροστά και πίσω από τις κάμερες, και το άλλο για το «Kontra 24», την βραδινή ενημερωτική εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη η οποία συνεχίζει για μια ακόμη σεζόν στο κανάλι.
***
Στις 28 Αυγούστου, επιστρέφουν ανανεωμένες οι καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές του Action24. Ο λόγος για την «Πρωινή Ζώνη» με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθηνού, στις 6 το πρωί, το «Action Τώρα» με τον Νίκο Υποφάντη και τη Ντόρα Κουτροκόη ως νέα συμπαρουσιάστρια, στις 10 το πρωί, και το «Πίσω από τις γραμμές» με τον Γιώργο Πιέρρο, την Ελένη Καλογεροπούλου και τον Δημήτρη Τάκη, στις 10 το βράδυ.
***
Σε πρόταση για πολυεπίπεδη συνεργασία με το Blue Sky προχώρησε ο Επικοινωνία 94. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΗΑ, της εταιρείας του δήμου Νέου Ηρακλείου που λειτουργεί τον ραδιοσταθμό, αποφάσισε να προσεγγίσει το περιφερειακό κανάλι που εδρεύει και αυτό στο Νέο Ηράκλειο, με σκοπό την προώθησή του στο τηλεοπτικό κοινό, την από κοινού κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων και την παρουσία δημοσιογράφων του Επικοινωνία σε πολιτικές εκπομπές του Blue Sky.