ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τρεις μέρες πριν ο Μητσοτάκης αναγνώριζε τα προβλήματα στα Canadair


Πέρασαν μόλις τρεις ημέρες από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθεί για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών και συνομίλησε με τα πληρώματα που καθημερινά δίνουν τη μάχη με τις φωτιές και τους μηχανικούς που συντηρούν τα πυροσβεστικά CL-215 και CL-415.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώριζε  πως υπάρχουν προβλήματα με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και έταζε πως «ο υπουργός θα τρέξει «σφαίρα» τα προγράμματα» για την αναβάθμιση των αεροπλάνων και την απόκτηση το συντομότερο δυνατόν καινούργιων Canadair, για να αντικατασταθούν κυρίως τα παλαιότερα.
«Κάνετε πολύ σπουδαία δουλειά και σας είμαστε πολύ βαθιά υποχρεωμένοι, και σε σας και στους τεχνικούς. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να φροντίσουμε να αναβαθμίσουμε τα αεροπλάνα σας και φυσικά να αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατόν καινούργια Canadair, για να αντικαταστήσουμε κυρίως τα παλαιότερα, τα CL- 215.
Η επένδυση στις υποδομές πολιτικής προστασίας, ειδικά στα αεροσκάφη μας, είναι απολύτως απαραίτητη. Να ξέρετε ότι θα έχετε όλη μας τη στήριξη, ο Υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας με τους πιλότους της 383 Μοίρας.
Σήμερα, δυστυχώς κατέπεσε ένα πυροσβεστικό CL-215 με δύο χειριστές, ενώ επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στο χωριό Πλατανιστός, κοντά στην Κάρυστο Ευβοίας.
Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο η παλαιότητα και οι ελλείψεις των πτητικών πυροσβεστικών μέσων.